СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ЗБУТУ ПРОДУКЦІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ЗБУТУ ПРОДУКЦІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

У «Вступі» обґрунтовано актуальність теми, визначені мета і основні завдання роботи, окреслено об’єкт і предмет дослідження, його методику, відображено наукову новизну, практичну цінність дослідження та результати апробації.

У першому розділі – «Теоретико-методологічні аспекти організації збуту продукції аграрних підприємств» – подається характеристика аграрного виробництва як джерела ресурсів для продовольчого ринку, охарактеризовано сучасні форми та канали товаропросування продукції аграрних підприємств, обґрунтовано необхідність державного регулювання організації збуту продукції аграрних підприємств.

Сільськогосподарська практика свідчить, що у становленні та розвитку аграрних відносин особливе місце посідає формування ефективного продовольчого ринку, який потребує прискореного розвитку й підвищення ефективності агропромислового виробництва. Наголошено, що функціонування аграрної сфери в умовах ринкових відносин формує двосекторний тип виробництва: великотоварний (за законами товарного виробництва у підприємництві) та дрібнотоварний (забезпечення соціально-економічних потреб господарствами населення).

Визначено, що агропродовольчий ринок виступає опосередковуючою ланкою між аграрним виробництвом та споживанням продовольства, яка в умовах ринку забезпечує еквівалентний та ефективний обмін агропродовольчих ресурсів у товарно-грошовій формі, збалансовує платоспроможний попит на продовольство з пропозицією, динамізує агропромислове виробництво та споживання, й таким чином визначає рівень продовольчої безпеки у країні.

На основі узагальнення різних поглядів науковців на сутність процесу товаропросування автор розглядає товаропросування продукції аграрних підприємств як складний організаційно-технологічний процес доведення виготовленої в аграрному секторі економіки продукції від підприємств-виробників до кінцевих споживачів силами і засобами торговельних підприємств, комерційно-посередницьких формувань та елементів ринкової інфраструктури. Наголошено, що важливим у процесі організації ефективної системи товароруху  продукції аграрних підприємств є обґрунтований вибір його форми та каналів товаропросування. Основним критерієм вибору доцільної форми товаропросування автором визначено порівняльний аналіз загального часу доставки продукції з місця виробництва до місць споживання і сумарних витрат на таку доставку за безперебійності постачання продукції у роздрібну торговельну мережу у достатньому асортименті за мінімальної кількості проміжних ланок. Зазначено, що скорочення кількості ланок товаропросування можна досягти шляхом оптимізації процесу товаропросування.

Обґрунтовано необхідність удосконалення підходів і принципів в організації та регулюванні збуту продукції аграрних підприємств із боку держави. Механізм державного регулювання розвитку збуту продукції аграрних підприємств розглядається як сукупність видів та способів дій суб’єкта регулювання, що ґрунтується на базових принципах та реалізації функцій, забезпечуючи за допомогою відповідних форм, методів і засобів (політико-правових та організаційно-управлінських) ефективне функціонування системи державного регулювання для досягнення визначеної мети та розв’язання протиріч. До базових функцій органів державного регулювання розвитку збуту продукції аграрних підприємств віднесено такі: координування інтересів; стимулювання економічних процесів; моніторинг та аналіз розвитку; контроль.

У другому розділі –  «Характеристика збуту продукції аграрних підприємств в Україні та Полтавській області» – здійснено діагностику тенденцій формування попиту і пропозиції на продукцію аграрних підприємств, дана оцінка регіонального ринку продукції аграрних підприємств, здійснено аналіз стану та ефективності функціонування збутової інфраструктури продукції аграрних підприємств.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)