ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ НА ЗАСАДАХ КОНТРОЛІНГУ




  • скачать файл:
title:
ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ НА ЗАСАДАХ КОНТРОЛІНГУ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, завдання, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, висвітлено наукову новизну та практичну значущість отриманих результатів, наведено відомості щодо їх апробації.

У розділі 1 “Теоретико–методичні основи формування системи управління підприємством на засадах контролінгу” досліджено генезис концепцій контролінгу, визначено напрями еволюції наукових розробок з даної проблематики, розкрито сутність категорії “контролінг”, систематизовано понятійно-категоріальний апарат теорії контролінгу, охарактеризовано взаємозв’язок між структурними складовими контролінгу на підприємстві.

Встановлено, що сутність контролінгу розкривається через сукупність поглядів на його трактування. На основі систематизації існуючих точок зору щодо визначення поняття “контролінг” виокремлено шість концепцій, в межах кожної з яких узагальнюються підходи до визначення функціонального спрямування контролінгу та застосування його  інструментів у контексті досягнення цілей підприємства. Дослідження економічної сутності категорії “контролінг” дозволило зробити висновок про її змістовну поліваріантність, наявність широкого масиву інформації щодо окремих її складових і недостатність наукових робіт, які б комплексно та системно висвітлювали даний аспект забезпечення ефективності управлінських процесів.

За авторським визначенням, контролінг – це технологія системного управління діяльністю підприємства, що інтегрує, координує та спрямовує діяльність усіх його структурних підрозділів на досягнення встановлених цілей шляхом моніторингу показників діяльності та надання інформаційно-аналітичної підтримки менеджменту з метою забезпечення ефективного функціонування підприємства в довгостроковій перспективі. Відповідно до запропонованого визначення окреслено цілі, завдання і функції контролінгу на кожному з етапів управлінського циклу.

Сформоване бачення сутності контролінгу дозволило визначити такі його структурні складові як “концепція контролінгу”, “контролінг як технологія управління”, “система контролінгу” та “ комплекс контролінгу ”, кожна з яких має відповідне змістовне  наповнення. (рис.1)

Трактування контролінгу та його місце в системі управління підприємством досліджено з позицій функціонального, ситуаційного, процесного та системного підходів. З позиції системного підходу контролінг визначено як сукупність всіх підсистем, елементів, і комунікацій між ними, а також процесів, що забезпечують його функціонування. Встановлено, що система  контролінгу інтегрує підсистеми планування, обліку, аналізу, контролю, моніторингу та інформаційного забезпечення, кожна з яких включає певний набір елементів, які класифікуються за чотирма напрямами: методичний, процесний, організаційний, технічний.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)