КООРДИНАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКИХ ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ НА ОСНОВІ РЕФЛЕКСИВНО-ІЄРАРХІЧНОГО ПОДХОДУ




  • скачать файл:
title:
КООРДИНАЦІЯ УПРАВЛІНСЬКИХ ПРОЦЕСІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ НА ОСНОВІ РЕФЛЕКСИВНО-ІЄРАРХІЧНОГО ПОДХОДУ
Тип: synopsis
summary:

 

основні положення дисертаційної роботи

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, задачі, а також об'єкт і предмет дослідження, викладено наукову новизну та практичну значимість одержаних результатів дослідження.

У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти координації управлінських процесів на підприємстві» розглянуто основні тенденції координації управлінських процесів на підприємствах, проведено теоретичний та методичний аналіз системи координації управлінських процесів та сформульовано авторську концепцію координації управлінських процесів на підприємстві на основі рефлексивно-ієрархічного підходу.

У зв'язку з виникненням принципово більш складних умов функціонування і розвитку підприємств, існуючі моделі, методи та механізми управління недостатньо придатні для практичного застосування в сучасних умовах господарювання. Особливої актуальності набувають питання розробки методів і моделей забезпечення узгодженої взаємодії між всіма учасниками системи управління підприємства, які дозволять підвищити ефективність взаємодії суб'єктів управління для забезпечення досягнення цілей підприємства саме на сучасному етапі поступового виходу національної економіки з кризи.

За попередніми даними Державного комітету статистики України у IV кварталі 2010 р. відбулося зростання ВВП на 4,5% порівняно з відповідним періодом 2009 р. Проводячи міжнародні порівняння ВВП необхідно відзначити, що Україна потрапила до групи країн світу, в яких відбувається поступове відновлення економічного зростання. Дійсно, у кінці 2010 р. по відношенню до 2009 р. обсяги промислового виробництва збільшилися на 8,2% (рис.1).

Однак у машинобудуванні зростання обсягу виробництва за відповідний період сповільнилося до 3,7%. Статистика підтверджує, що в сучасних умовах господарювання більшість вітчизняних промислових підприємств, які мали в своєму розпорядженні налагоджену систему управління, виявилися не в змозі повною мірою забезпечувати процеси узгодження управлінських потоків в умовах мінливого соціально-економічного середовища. Особливу важливість ця проблема набуває для машинобудівних підприємств, які характеризуються складними виробничо-технологічними та економічними зв'язками. Цим аргументується актуальність розробки ефективного механізму координації, спрямованого на забезпечення «узгодженого» функціонування і розвитку всіх частин системи по відношенню до її глобальної мети. Аналіз організаційних структур підприємств важкого машинобудування Донецької області показав домінуюче використання на них ієрархічної системи управління.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)