ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ В АНТИКРИЗОВОМУ УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ В АНТИКРИЗОВОМУ УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено його мету, завдання, об’єкт, предмет та методи наукової розробки, розкрито наукову новизну й практичне значення отриманих результатів.

У першому розділіТеоретико-методичні основи проведення реструктуризації підприємств в антикризовому управлінні” - проведено аналіз наукових підходів та охарактеризовано поняття “реструктуризація”, встановлено існуючі шляхи її здійснення на промислових підприємствах. Визначено, що реструктуризація – це зміни форм управління виробничо-технологічною, ресурсно-фінансовою та організаційно-кадровою політикою підприємства та відповідних заходів добровільного чи примусового характеру, з метою антикризового протистояння, фінансово-господарського оздоровлення, підвищення конкурентного та антикризового потенціалу, прибутковості та конкурентоспроможності підприємства як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках.

У роботі встановлено ієрархію понять оптимізації системи функціонування підприємств, яка дала можливість зробити висновок, що реструктуризація включає в себе не тільки перебудову підприємства, тобто укрупнення, злиття, приєднання, поглинання та розукрупнення підприємств, а також зміну господарської діяльності, перепроектування бізнес планів тощо. У ході розгляду існуючих видів реструктуризації виділено 28 найбільш типових, які згруповані в десять груп за класифікаційними ознаками.

Аналіз зарубіжного досвіду шляхів вирішення проблем реструктуризації промислових підприємств, напрямів її активізації та методів реструктуризації, що застосовувалися у країнах Центральної Європи, дозволив відібрати такі методи і напрями, які ефективно впливають на активізацію машинобудування.

Автором систематизовано існуючі стратегії запобігання банкрутства, що характеризують поведінку підприємства в умовах кризи. Проведено аналіз точок зору провідних вчених, що вивчають проблеми реструктуризації та антикризового управління промислових підприємств за кордоном. В результаті визначено, що важливою особливістю трансформаційних процесів у Центральній Європі є те, що в них реструктуризація проходила або до приватизації підприємств, або під час їх приватизації, або в період активізації прояву кризових явищ.

У роботі запропоновано структурно-логічну схему реструктуризації машинобудівних підприємств, яка включає: аналіз особливостей функціонування, фінансового стану, організаційної структури та ринків збуту товарів власного виробництва, розробку заходів реструктуризації прідприємств та прогнозування соціально-економічних наслідків реструктуризації (рис. 1).

Узагальнено наукові підходи щодо визначення понять “потенціал підприємства”, “конкурентний потенціал”, сформовано складові конкурентного потенціалу підприємства, а також запропоновано в якості інструменту для визначення рівня реструктуризаційних змін використовувати оцінку рівня антикризового потенціалу, який на думку автора включає організаційно-кадровий, виробничо-технологічний та ресурсно-фінансовий потенціали.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)