ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ ЛОГІСТИЗАЦІЇ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЯ ЛОГІСТИЗАЦІЇ МАШИНОБУДІВНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання, предмет, об’єкт і методи дослідження, викладено наукову новизну, практичне значення одержаних результатів та їх апробацію, наведено кількість й обсяг публікацій за результатами дослідження.

У першому розділі – “Теоретичні основи логістизації промислових підприємствпроаналізовано сутнісно-змістові характеристики логістичних понять і категорій, розглянуто функціонування підприємства як логістичної системи, а також узагальнено теоретико-методичні підходи до формування процесу логістизації промислових підприємств.

На основі проведених досліджень теоретичних основ логістики у роботі виокремлено та обґрунтовано як базові такі логістичні поняття і категорії: логістика, логістична концепція, логістичний підхід та логістична діяльність. Виділення цих категорій дозволило їх розмежувати та сформувати комплексний теоретичний понятійний апарат, що був закладений в основу побудови логістизації промислових підприємств.

Аналіз трактування поняття “логістика” та сфер застосування цієї категорії дозволив окреслити ряд аспектів, через призму яких вона розглядається: функціональний, концептуальний, координаційний і стратегічний. Така ієрархія сприйняття логістики врахована при систематизації положень логістичної концепції.

Для комплексного впровадження положень логістичної концепції у діяльність підприємства та удосконалення його логістичної діяльності є представлення підприємства як логістичної системи. Структурно-семантичний аналіз функціонування підприємства як логістичної системи в інтегрованому логістичному середовищі дозволив відтворити декомпозиційну модель (рис. 1), що відображає мікро- та макрорівень.

Узагальнення теоретичних положень логістики та розгляд підприємств як логістичних систем дали можливість сформувати методичне підґрунтя дослідження процесів логістизації у їх діяльності.

Неоднозначність існуючих наукових підходів до визначення сутності логістизації зумовили необхідність удосконалення теоретико-методичних підходів щодо її визначення. За авторським підходом, логістизація – це систематична, всеохоплююча організаційно-аналітична, на засадах логістичного підходу, модернізація управління підприємством як логістичною системою, основними інструментами якої є стратегія логістизації, логістичне забезпечення та відповідна система логістичного менеджменту, що забезпечить досягнення комплексу логістичних пріоритетів підприємства та підвищення ефективності його діяльності. Запропоноване у дисертаційній роботі визначення характеризує комплексність і безперервність процесу логістизації та виокремлює основні її аспекти.

Ефективність впровадження логістизації промислового підприємства залежить від основних та забезпечуючих елементів. Основними елементами впровадження процесу логістизації виділено: логістичний потенціал, логістична компетенція, стратегія логістизації та стратегічне планування логістичної діяльності, а забезпечуючими – логістичний менеджмент як система управління логістичною діяльністю та комплекс логістичного забезпечення.

Головним засобом ефективного формування та реалізації процесу логістизації підприємства є розробка стратегії логістизації, узгодженої із його загальнокорпоративною (діловою) стратегією. Стратегія логістизації є комплексною, оскільки вона має охоплювати всі функціональні напрями діяльності підприємства та всі рівні його логістичної інтеграції. Ефективність стратегії логістизації залежатиме від засад її формування та рівня комплексності стратегічного планування логістичної діяльності. Автором удосконалено класифікацію видів планування логістичної діяльності. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)