УДОСКОНАЛЕННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ТРУБОПРОКАТНОМУ ВИРОБНИЦТВІ ЄГИПТУ НА ОСНОВІ ІСНУЮЧОЇ СИСТЕМИ В УКРАЇНІ



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ТРУБОПРОКАТНОМУ ВИРОБНИЦТВІ ЄГИПТУ НА ОСНОВІ ІСНУЮЧОЇ СИСТЕМИ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі наведено дані про ситуації з травматизмом і профзахворюваннями, а також показані законодавчі та нормативні підходи до вирішення цієї проблеми. Розглянуто підходи що створення СУОПП в Україні, Росії, Єгипті та пропозиції Міжнародної організації праці (МОП).


Проаналізовано актуальність поставленої мети, наведено завдання, які необхідно вирішити, показані наукова новизна і практична цінність виконаних у дисертації досліджень і розробок.


У першому розділі «Аналіз системи охорони праці на трубопрокатних і пов'язаних з ними виробництвах» розглядалися основні поняття охорони праці, основні факти, що впливають на систему охорони праці; методи дослідження та аналізу; характеристики; функції і завдання СУОПП. Синтезована ієрархія системи управління, проаналізовані  алгоритми розвитку і вирахуванні можливі фактори небезпеки і шкоди; описані одиниці і методи їх вимірювання.


Поняття безпеки та стійкого розвитку суспільства тісно взаємопов'язані, так що підвищення рівня безпеки на виробництві як складової частини національної безпеки можливе шляхом створення ефективної системи управління охороною праці. Система повинна включати комплекс заходів правового, організаційного, технічного, економічного, культурного, інформаційного, санітарно-гігієнічного, лікувально-профілактичного, освітнього та соціального характеру, спрямованих на попередження нещасних випадків, профзахворювань, попередження та ліквідацію аварій.


Головною метою системи управління охороною праці є забезпечення такого рівня безпеки об’єктів, при якому ризик виникнення травматизму та аварій був би мінімальним. Основне завдання при управлінні охороною праці на метало-оброблювальних виробництвах - це постійне вдосконалення та інтегрування у вже наявну на підприємствах систему СУОПП нових елементів, у тому числі систему управління безпекою на трубопрокатних виробництвах. Удосконалення СУОПП передбачає наступне: підготовку та реалізацію заходів, спрямованих на забезпечення безпечних санітарно-гігієнічних умов праці працівників; організацію та проведення навчання працівників охорони праці та проведення професійного відбору з урахуванням наявності в робочій зоні небезпечних і шкідливих факторів; облік, аналіз і оцінку стану умов і безпеки праці із застосуванням систем контролю та обліку змін показників шкідливості; забезпечення страхування працівників від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань; стимулювання інтеграції системи управління безпекою на ділянках металообробки в загальну СУОПП і далі в єдину систему загального управління організацією виробництва.


Аналіз факторів робочої зони у трубопрокатному підприємстві визначив основні критеріальні показники, що негативно впливають на працівників, а саме: висока температура у приміщенні та за його межами; гази, що утворюються у технологічних процесах, недостатній рівень освітлення та інше.


Технічним проблемам охорони праці та їх вирішення приділяли увагу багато фахівців, у тому числі Русак О.М., Белов С.В., Гогіташвілі Г.Г., Ткачук К.Н., Сабарно Р.В., Ворожбіян М.І., Здановський В.Г., Зацарний В.В., Сєріков Я.О., Дзюндзюк Б.В., Коржик Б.М., Пістун І.П., Іванов В.Г., Жідецький В.Ц., Яремко З.М., Запорожець О.І., Лапшин О.Є., Левченко О.Г., Водяник А.Є., Шевченко В.Г., Голіньно В.І. та ін. Однак, питання удосконалення та розвитку СУОПП у трубопрокатному виробництві потребує подальшого дослідження на основі сучасних методів аналізу.


У другому розділі «Моделювання параметрів робочої зони, що впливають на травматизм у трубопрокатному виробництві» наведені методи та методики вивчення стану безпеки праці на виробництві. Беручи до уваги подобу виробничих умов трубопрокатних підприємств України та Єгипту, для розгляду поставлених завдань був обраний трубопрокатний цех в Єгипті, м. Суец. Основні дослідження виконані в цеху, що має найбільш високі показники за травматизмом і профзахворюваннями, на реальний ділянці Горн (Д2) і на інтегрованій ділянці (ІД), яка об'єднала за критичними виробничими факторами травматизму різні ділянки цеху в єдине ціле. Умови праці характеризуються наявністю небезпечних і шкідливих факторів, що призводять до профзахворювань, травм і навіть смерті. Основні методи досліджень спрямовані на визначення різних можливих виробничих факторів на робочих місцях.


Вимірювання виконувалися у різні пори року, щомісячно у два дні та два рази у вимірювальний день. Початкове дослідження проводилося у період з липня 2006 р. по грудень 2006 р. на 9 дільницях виробництва 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины