РАСЧЕТ И ПРОЕКТИРОВАНИЕ МАЧТ МОБИЛЬНОЙ СВЯЗИ С УЧЕТОМ ХАРАКТЕРНЫХ ДЕФЕКТОВ И ПОВРЕЖДЕНИЙ :



Название:
РАСЧЕТ И ПРОЕКТИРОВАНИЕ МАЧТ МОБИЛЬНОЙ СВЯЗИ С УЧЕТОМ ХАРАКТЕРНЫХ ДЕФЕКТОВ И ПОВРЕЖДЕНИЙ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету і завдання дослідження, викладено наукову новизну і практичне значення результатів, отриманих в роботі.


У першому розділі виконано критичний огляд розвитку конструктивних форм і методів розрахунку щогл. Великий вклад до розвитку проектування щогл теле- і радіозв'язку внесли радянські науковці М.С. Стрілецький, Г.А. Савіцький, О.Г. Соколов, В.В. Горєв, Ю.І. Кудішин та ін. Відомими вченими В.М. Гордеєвим, А.В. Перельмутером, М.О. Микитаренко на основі методу кінцевих елементів були розроблені методики розрахунку статики, динаміки, стійкості цих споруд. Розвитку прогресивних конструктивних форм шпренгельних щогл присвячені роботи А.О. Воєводіна, питання розрахунку і формоутворення щогл з парними відтяжками розглянуті Д. Ятуліс. Дослідження напруженого стану, зносостійкості і надійності канатів проведені А.Д. Бошняковічем, К. Фейрер. Значний внесок у розвиток гратчастих конструкцій з труб внесли Я. Брудка, Я.С. Левенсон. Автоматизація процесу проектування щогл теле- і радіозв'язку запропоновано Л.О. Березняком. Дослідженню вітрових впливів на висотні споруди присвячені праці Є.В. Горохова, М.І. Казакевіча, С.Ф. Пічугина, А.В. Махінька, Р.Н. Павловського, С.Г. Кузнецова. Вивченню характеру дії відкладень ожеледі на спорудах приділяється увага в роботах Я.В. Назіма, А.М. Альохіна. Дослідженням динаміки висотних гратчастих споруд присвячені роботи А.С. Бернштейна, Б.В. Остроумова, М.М. Ройтштейна, Б.Г. Коренева, І.М. Рабіновіча, В.В. Кулябка, Ф.Л. Шевченка. Вивчення дійсних умов експлуатації відтяжок, експериментальні випробування механічних деталей на витривалість виконано І.М. Міндліной. Б.В. Остроумовим розроблено методи створення висотних споруд аеродинамічної нестійкої зовнішньої форми. Сучасні методи динамічних розрахунків щогл викладені М. Мадугула. Дослідженню пошкоджуваності і підвищенню надійності висотних споруд присвячено ряд наукових праць В.В. Губанова, С.М. Шаповалова, Є.В. Шевченка. Аналізу процесу експлуатації і оптимізації конструктивних рішень щогл мобільного зв'язку присвячені роботи О.В. Шимановського, В.Ф. Павловського, С.М. Кондри.


Щогли мобільного зв'язку внаслідок невеликих розмірів мають особливі конструктивні рішення, які суттєво відрізняються від конструктивних рішень щогл теле- і радіозв'язку. У першому розділі виконано аналіз вживаних на практиці конструктивних рішень щогл мобільного зв'язку та складена їх класифікація. В існуючих методах розрахунку не враховуються конструктивні особливості та параметри антенного обладнання щогл мобільного зв'язку, у зв'язку з цим необхідним є розвинення існуючих методик, спрямоване на визначення критичних сполучень навантажень, напрямів дії вітру, раціональної моделі відтяжки та величин попередньо завданих напружень, необхідності врахування вертикального температурного подовження ствола, розрахунку загальної стійкості.


Результати лабораторних досліджень У. Пайль, М. Клобес, О. Аіцпуруа вітрових впливів на димарі, які розташовані поруч з існуючими будівлями, показали значне збільшення швидкості вітру в місцях розташування димарів (до 15%), що приводить до зростання напруги в їх елементах до 10%. При обтіканні вітром опорних будівель щогл мобільного зв'язку над їх поверхнями також відбувається зміна швидкостей і напрямів повітряного потоку, проте до теперішнього часу вказане явище залишалося не дослідженим.


 


Аналіз публікацій, присвячених досвіду експлуатації сучасних щогл мобільного зв'язку, вказує на високу кількість недосконалостей цих конструкцій. Проте в літературних джерелах відсутні систематизовані дані про поширені дефекти і пошкодження, їх кількісні характеристики, спеціальні методики натурних обстежень та методики врахування цих недосконалостей при діагностиці. На основі виконаного аналізу літератури з даної області знання сформульовані мета і задачі дослідження.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины