МЕТОДЫ И СРЕДСТВА ОПЕРАТИВНОГО КОНТРОЛЯ ДАННЫХ УСТРОЙСТВ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННОЙ СИСТЕМЫ, ФУНКЦИОНИРУЮЩИХ В КЛАССЕ ВЫЧЕТОВ




  • скачать файл:
Название:
МЕТОДЫ И СРЕДСТВА ОПЕРАТИВНОГО КОНТРОЛЯ ДАННЫХ УСТРОЙСТВ ТЕЛЕКОММУНИКАЦИОННОЙ СИСТЕМЫ, ФУНКЦИОНИРУЮЩИХ В КЛАССЕ ВЫЧЕТОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


Вступ дисертаційної роботи містить: обґрунтування актуальності теми дослідження; інформацію про зв’язок дисертаційної роботи з науковими програмами; мету роботи та приватні задачі досліджень; формулювання об’єкту, предмету і методів дослідження; характеристику наукової новизни та практичного значення отриманих результатів досліджень, а також особистого внеску здобувача; представлено дані щодо реалізації, апробації та публікації наукових і практичних результатів дисертації.


У першому розділі проведено аналіз структури та особливостей функціонування пристроїв ТКС. Результати дослідження структури та особливостей функціонування пристроїв існуючої телекомунікаційної системи, яке було проведено у першому розділі, показали, що розробка та експлуатація перспективних КПОД ТКС може бути ефективно реалізована на комп’ютерних кластерах, які функціонують у непозиційній системі числення КЛ. Ці висновки ґрунтуються на результатах аналізу сучасних фундаментальних наукових праць по даній тематиці, а також на результатах практичної діяльності вітчизняних та зарубіжних вчених і інженерів. Показано, що застосування кодів у КЛ дозволяє створювати високовідмовостійкі системи та пристрої обробки даних з паралельною обробкою великих масивів інформації. Даний науковий напрям у галузі розробки КПОД ТКС у КЛ – є розвиток, з одного боку, ідеї багатолишкового кодування даних у ПСС та, з іншого боку, – створення кластерних систем обробки інформації. На основі отриманих результатів дослідження структури та особливостей функціонування пристроїв у класі лишків показано, що експлуатація КПОД ТКС, яка базується на застосуванні непозиційної системи числення у КЛ, неможлива без створення ефективної системи оперативного контролю даних, що представлені непозиційним кодом.


Отримані результати експериментів комп’ютерної системи швидкої обробки даних ТКС, яка функціонує у КЛ (дана розробка КПОД ТКС у КЛ була створена у В’ятському державному університеті згідно з інноваційною програмою «Университетский кластер», яка була заснована 4 вересня 2008 року Російською академією наук) показали, що всі існуючі методи контролю даних у КЛ мають один загальний недолік – низька оперативність контролю, яка зумовлена значним часом проведення процесу контролю даних. Ця обставина і визначила мету роботи, формулювання загальної науково-технічної задачі дисертації, на основі якої були визначені частинні задачі досліджень, а також тему та зміст даної дисертаційної роботи.


У якості показника для кількісної оцінки оперативності контролю інформації, що представлена у КЛ, в дисертації використовується середній час тривалості контролю даних. В розділі також представлено формулювання науково-технічної задачі дисертації.


У другому розділі дисертації вирішено першу задачу досліджень. Дані основні поняття та визначення теорії завадостійкого кодування даних у КЛ. Наведені основи контролю даних у непозиційній системі числення класу лишків. У теорії непозиційного завадостійкого кодування всі методи контролю даних можливо поділити на три великі групи: 1) методи, які основані на використанні принципу безпосереднього порівняння; 2) методи, які базуються на використанні принципу нулевізації; 3) методи, які основані на використанні позиційних ознак непозиційного коду.


У дисертації досліджені найбільш оперативні з існуючих методів контролю даних у КЛ, які базуються на використанні принципу нулевізації.


 


Базовий (Н1) метод контролю (метод послідовних вирахувань (МПВ)) даних, який базується на використанні принципу нулевізації, і складається з послідовності двох етапів проведення операцій.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)