Способи підвищення питомого обертального моменту двигуна з ротором, що котиться, з дискретним Імпульсним живленням :



Название:
Способи підвищення питомого обертального моменту двигуна з ротором, що котиться, з дискретним Імпульсним живленням
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі до дисертаційної роботи обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та задачі дослідження, представлено наукову новизну та практичну цінність одержаних результатів.


В першому розділі проведено аналіз різноманітних конструкцій двигунів з ротором, що котиться (ДРК). Варіанти конструкцій двигунів аналізувались з точки зору способу живлення статорної обмотки, що дозволило розділити двигуни на чотири групи: двигуни з уніполярним підмагнічуванням, двигуни з двома обмотками статора, двигуни з пульсуючим магнітним полем і двигуни з дискретним магнітним полем.


 


При аналізі цих груп ДРК з'ясовано, що перспективним є питання створення та дослідження двигунів з дискретним магнітним полем, як з точки зору засобів і способів управління, так і розрахунку значення обертального моменту. Аналіз конструкцій дозволив визначити найбільш вдалу конструкцію магнитопровода статора. Ця конструкція має Ш-подібний магнітопровід, який є технологічним у виготовленні та має найменші магнітні поля розсіювання (рис.1). Живлення ДРК з дискретним магнітним полем здійснюється уніполярними імпульсами напруги з частотою від 0,5 до 15 Гц, що дозволяє виготовити статор ДРК масивним, а не шихтованим.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины