ДИСТАНЦІЙНЕ ВИЗНАЧЕННЯ СТОКСОВИХ ПАРАМЕТРІВ ВИПРОМІНЮВАННЯ З ПОЛЯРИМЕТРОМ НА ПРОЗОРИХ ФЕРИМАГНІТНИХ КРИСТАЛАХ :



Название:
ДИСТАНЦІЙНЕ ВИЗНАЧЕННЯ СТОКСОВИХ ПАРАМЕТРІВ ВИПРОМІНЮВАННЯ З ПОЛЯРИМЕТРОМ НА ПРОЗОРИХ ФЕРИМАГНІТНИХ КРИСТАЛАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

i)        ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність проблеми дисертаційного дослідження, сформульовані мета і завдання роботи, визначені об'єкт і предмет дослідження, охарактеризовані методи проведення дослідження, розкрита новизна і практичне значення отриманих результатів, викладені дані про їх апробацію.


У розділі 1 «Огляд існуючих методів та пристроїв реєстрації кута повороту площини поляризації» – міститься загальна інформація про існуючі методи і пристрої реєстрації кута повороту площини поляризації, зокрема із застосуванням феримагнітних кристалів.


В основі оптичних методів реєстрації кута повороту площини поляризації лежить залежність інтенсивності світла, що пройшло крізь аналізатор, від його кутового відхилення відносно виділеного напряму. Широкого поширення набув спосіб вимірювання кута повороту площини поляризації з використанням модуляції її положення, заснований на магнітооптичному ефекті Фарадея. У цьому способі площину поляризації під час вимірювання безперервно приводять в обертання або коливання з переходом через максимум або мінімум світла. У якості активного елемента модулятора доречніше використовувати феримагнітні матеріали, які є прозорими в ІЧ діапазоні випромінювання. Фотополяриметри з модуляторами на феримагнітних кристалах малогабаритні і малопотужні, мають високу точність і чутливість до 0,0002о [4].


Проведений аналіз літературних джерел показав, що більшість з оптичних методів та пристроїв реєстрації кута повороту площини поляризації можуть бути використані виключно при дослідженні недеполяризуючих об’єктів та систем. Тому виникає необхідність розробки методів, які б дозволили без зниження чутливості вимірювання працювати з реальними системами, що деполяризують і розсіюють світловий промінь. Тим самим ці методи знайдуть ширше практичне використання, зокрема, у дистанційному аерокосмічному зондуванні.


 


У розділі 2 – «Аналіз методу реєстрації кута повороту площини поляризації випромінювання із застосуванням прозорих феримагнітних кристалів» – описаний та проаналізований метод реєстрації кута повороту площини поляризації із застосуванням фотополяриметра на феримагнітних кристалах для подальшого його застосування під час вимірювання параметрів поляризованого випромінювання.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины