ОСОБЕННОСТИ ФОТОМЕТРИИ ИЗБРАННЫХ ГЕОСТАЦИОНАРНЫХ СПУТНИКОВ НА МАЛИХ ФАЗОВИХ УГЛАХ



Название:
ОСОБЕННОСТИ ФОТОМЕТРИИ ИЗБРАННЫХ ГЕОСТАЦИОНАРНЫХ СПУТНИКОВ НА МАЛИХ ФАЗОВИХ УГЛАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


У вступі обґрунтовано актуальність проблеми, методи дослідження, практичну цінність роботи, особистий вклад здобувача, вказано новизну отриманих результатів, особистий внесок автора у наукових роботах.


У першому розділі викладені властивості ГСО, описані методи дослідження КА, використовуючи активну локацію і метод дистанційного зондування відбитого світла від поверхні КА. Описана класифікація КА за функціональним призначенням, за мірою активності, за орбітальним рухом. Приведені способи ідентифікації об'єктів: описаний склад ГСС, типи комунікаційних платформ провідних світових виробників. Показані цілі контролю ОКП. Вони такі.


·    Стеження за всіма КА, що знаходяться в навколоземному космічному просторі, і запобігання космічним аваріям.


·     Ототожнення і визначення функціонального призначення невідомого КА, його державної приналежності на основі координатних і некоординатних спостережень. Виявлення передислокацій, маневрів активних ГСС військового призначення. 


·     Виявлення поточного динамічного стану, ознак аварійності ГСС у випадку так званих «позаштатних ситуацій» з метою відновлення функцій.


Описані фотометричні методи досліджень ГСС, що включають інтегральний, багатоколірний, спектральний і поляризаційний методи; завдання, які можна вирішувати на основі багатоколірних фотометричних спостережень ШСЗ. Викладена історія розвитку фотометричних методів для ідентифікації і визначення форми ШСЗ, що включає багатоколірну фотометрію (БКФ), спектрофотометрію + БКФ, побудову фазового портрета + БКФ.


 


Другий розділ містить опис приладів, інструментів, їх характеристики. Описані основні вузли фотометра, їх призначення, характеристики. Визначена повна крива реакції фотометра, параметри, що характеризують інструментальну криву реакції, значення коефіцієнтів редукції до фотометричної системи Джонсона.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины