ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НОВИХ ВИДІВ ПАКОВАННЯ ДЛЯ ФРУКТОВИХ ТА ОВОЧЕВИХ ПАСТ І СОУСІВ



Название:
ФОРМУВАННЯ СПОЖИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НОВИХ ВИДІВ ПАКОВАННЯ ДЛЯ ФРУКТОВИХ ТА ОВОЧЕВИХ ПАСТ І СОУСІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету та задачі досліджень, визначено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, відомості щодо реалізації та апробації роботи.


У першому розділі «Аналіз проблем формування якості пакувальних матеріалів для фруктових і овочевих паст і соусів» зроблено аналіз сучасного паковання та пакувальних матеріалів для фруктових і овочевих паст і соусів, відзначено, що традиційні пакувальні матеріали (скло, жерсть) витіснено синтетичними, які спричиняють забруднення оточуючого середовища через неможливість розкладання. Висвітлено сучасні напрями розробки полімерних пакувальних матеріалів із використанням природної сировини. Обгрунтовано використання хітозану в складі пакувальних матеріалів. Наведено вимоги до якості та безпечності пакувальних матеріалів.


У другому розділі «Об’єкти та методи досліджень» розроблено загальну схему теоретичних та експериментальних досліджень, визначено об’єкт і предмет досліджень та обрано відповідні методи дослідження.


Дослідження товарознавчих показників якості плівкового і комбінованого пакувальних матеріалів здійснювали загальноприйнятими та спеціальними сучасними методами. Визначення реологічних показників плівкоутворюючого розчину проводили на ротаційному віскозиметрі “Реотест-2”; бактеріостатичний ефект плівок та їх токсичність – in vitro методом дискiв, розмiщених у живильному середовищi; набухання плівок, паропроникність і водопоглинання комбінованого пакувального матеріалу – гравіметричним методом; мікроструктуру пакувальних матеріалів – на електронних мікроскопах РЕММА-101А і JSM-6390LA; силу адгезії – методом паралельних надрізів та відривом; гiдрофобнiсть – методом сидячої краплі; товщину і різнотовщинність, механічну міцність, органолептичну і санітарно-хімічну оцінку – стандартними методами. Математичне моделювання рецептурного складу плівкоутворюючого розчину виконували за допомогою програми MathCad. Комплексну оцінку якості комбінованого пакувального матеріалу проводили за допомогою методів кваліметрії з використанням підходу, заснованого на понятті «функції бажаності» Харрінгтона. Дослідження якості фруктових і овочевих паст і соусів під час зберігання у новому пакованні проводили стандартними методиками за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та показниками безпечності. Економічну ефективність та конкурентоспроможність визначали за діючими в галузі методиками розрахунку.


 


Статистичну обробку результатів проводили зі застосуванням стандартного пакета Excel, MathCAD методом кореляційно-регресивного аналізу, загальноприйнятим методом із визначенням середньоарифметичного та середньоквадратичного відхилення окремого результату (стандартне відхилення)

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины