ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕПЛООБМІНУ В ЕЛЕКТРИЧНИХ ПОВІТРЯНО- ОПАЛЮВАЛЬНИХ АГРЕГАТАХ З ТРУБЧАСТИМИ НАГРІВАЧАМИ :



Название:
ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ТЕПЛООБМІНУ В ЕЛЕКТРИЧНИХ ПОВІТРЯНО- ОПАЛЮВАЛЬНИХ АГРЕГАТАХ З ТРУБЧАСТИМИ НАГРІВАЧАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність даної роботи, визначено мету та задачі досліджень, відмічено наукову новизну та практичне значення, особистий внесок автора, відомості про апробацію досліджень та публікації.


У першому розділі наводиться огляд фахових джерел, у рамках якого розглянуто сучасний стан розвитку електричних повітряно-опалювальних агрегатів як вітчизняного виробництва, так і зарубіжного.


Підкреслена складність процесів теплообміну, які протікають в теплообмінних установках та складність аналітичного опису цих процесів з аналітичним їх розв’язанням.


Проведений аналіз робіт А.А.Жукаускаса, М.Т. Духненка, В.К. Мігая, М.А. Міхеєва, А. А. Халатова, О. А. Кремньова, В.Р. Боровського, Є.П. Дибана, І.А.Шепелєва, Е.Я.Епік та ін. дав змогу виявити основні переваги та недоліки існуючих вентиляційно-опалювальних агрегатів з трубчастими нагрівачами. Визначено основні фактори, які впливають на тепловіддачу трубчастих нагрівачів, а саме:        швидкість потоку, властивості початкового потоку


(рівномірний, нерівномірний, закручений та ін.), теплове навантаження, розташування трубок.


Розглянуті процеси тепловіддачі поодиноких труб та їх пучків, які пояснюються гідродинамічною картиною руху повітря поблизу поверхні трубки та пучків трубок. При цьому зроблені висновки про те, що наявні дослідження далеко не вичерпують потреби технологічної практики. Практично, комплексно не проводилися дослідження по вивченню аеродинамічних та теплових характеристик трубчастих нагрівачів та їх пучків в нерівномірних закручених повітряних потоках, що відповідають їх умовам експлуатації на виробництві та в побуті.


Виходячи з сучасного стану розглянутої проблеми, сформульовані основні завдання, що вирішуються в цій роботі.


Другий розділ присвячено аналітичним дослідженням експериментального зразка електричного вентиляційно-опалювального агрегату при набіганні нерівномірного турбулентного закрученого потоку повітря, який створює осьовий вентилятор, на пучки труб.


При виході з осьового вентилятора за колесом потік повітря закручений, при цьому в центрі повітроводу виникає зворотній потік по відношенню до основного потоку.


 


На рис.1 приведена принципова схема розподілу швидкості повітряного потоку на виході з крильчатки осьового вентилятора.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины