Технологія підвищення рівня стиснення цифрових зображень на основі сплайн-моделі



Название:
Технологія підвищення рівня стиснення цифрових зображень на основі сплайн-моделі
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


У вступі обґрунтовано актуальність роботи, поставлено мету і задачі досліджень, визначено наукову новизну і практичну цінність отриманих результатів, наведено дані про їх апробацію та впровадження.


В першому розділі наведено аналіз методів обробки та стиснення ЦЗ, проведено огляд стану існуючих ІТ стиснення. Виходячи з результатів та висновків першого розділу роботи сформульовано завдання досліджень в роботі.


Проведений огляд сучасного стану стиснення та обробки ЦЗ дозволяє зробити висновок, що дослідження є спрямованими на розробку методів, які базуються на нових способах представлення зображень або вдосконаленні існуючих технологій стиснення, шляхом можливих перетворень над ЦЗ. Близьким до цих двох напрямків можна назвати розробку спеціалізованих методів для окремих випадків різних типів ЦЗ (наприклад аерофотознімки, телевізійні сигнали, тощо).


Для різних реалістичних зображень об’єктивно існує різниця відсотку стиснення одними й тими ж методами, тому перспективними є  дослідження на основі систематизації апостеріорної інформації про обробку ЦЗ методами компресії.


Перспективним є дослідження перетворень, що забезпечать інваріантність ЦЗ та підвищення відсотка стиснення методами, що на сьогоднішній день мають широке застосування при компресії ЦЗ (WinRAR, JPEG, PNG і т.д.). З метою обґрунтованості подальших наукових досліджень є потреба запропонувати математичну модель ЦЗ, на основі якої можуть базуватися перетворення, що забезпечать їх інваріантність. Сучасні методи компресії мають забезпечувати швидкодію обробки і надвеликих зображень, наприклад, супутникові знімки, або передача інформації через мережу, ретрансляція відео, тощо. Тому математична модель ЦЗ має враховувати вимогу швидкодії обчислень, бажано в режимі реального  часу.


Нова ІТ підвищення рівня стиснення ЦЗ має включати в себе як математичні методи, так і програмні засоби, що відповідають сучасному стану розвитку обчислювальної техніки та забезпечують сумісність з сучасними технологіями компресії. Технологія має бути обґрунтована на основі статистично значущих оцінок, що отримані після обробки представницьких масивів реалістичних ЦЗ різного типу та із залученням оцінок якості ЦЗ після декомпресії незалежними користувачами.


В другому розділі введено математичну модель зображення, показник деталізації зображень та доведено його зв'язок з рівнем стиснення зображень.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины