МОДЕЛІ ТА ІНФОРМАЦГЙНА ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСАМИ ФІНАНСУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ



Название:
МОДЕЛІ ТА ІНФОРМАЦГЙНА ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ ПРОЦЕСАМИ ФІНАНСУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 


Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано основну мету та задачі дослідження, охарактеризовано наукову новизну, наукове та практичне значення отриманих результатів, наведено інформацію про впровадження результатів роботи, їхню апробацію та публікації.


У першому розділі проведено аналіз сучасних моделей та інформаційних технологій управління фінансуванням інвестиційних проектів, аналіз існуючих джерел і методів залучення стороннього капіталу, проблем управління процесами фінансування інвестиційних проектів, проаналізовано існуючі методи та підходи до їх вирішення. Систематизовано місце задачі планування фінансування у життєвому циклі проекту з точки зору бізнес-процесів. Задачі фінансування із повним та безперебійним забезпеченням коштами процесу реалізації проекту розглядаються в рамках наступних наукових шкіл по управлінню проектами: міжнародна асоціація проектного управління – Inte ational Project Management Association; українська школа управління проектами, представниками якої є Бушуєв С. Д., Кононенко І. В., Гудзь А. Є., Гогунський В. Д., Кошкін К. В., Батенко Л.П. та ін.; російська школа управління проектами, до якої можна віднести науковців Воропаєва В. І., Мазура І. І., Шапіро В. Д. та ін. Але в роботах науковців цих шкіл недостатньо уваги приділено розв’язанню задачі мінімізації вартості залучення коштів для підприємства, що впроваджує проект. Проблеми фінансування діяльності підприємств вирішуються в межах теорії середньозваженої вартості капіталу, теорії Модільяні-Мілера, компромісної концепції структури капіталу, де фінансування представлено с точки зору структури капіталу підприємства, але питанню врахування інтересів всіх сторін інвестування приділено недостатньо уваги. Науковці, які займаються проблемами кредитування в інвестиційній сфері моделюють процеси кредитування с точки зору кредитора. Інтереси позичальника, який використовує кредитні кошти для забезпечення фінансування інвестиційного проекту, в таких моделях майже не представлено.


Проаналізовано існуючі інформаційні технології управління процесами фінансування проектів: визначено класифікацію, основні вимоги до проектування та реалізації сучасних систем підтримки прийняття рішень. Проведено огляд існуючих програмних комплексів, що реалізують СППР, наведено таблицю їх функціональних можливостей. Наведено огляд комп’ютерних систем, що використовуються при розв’язанні фінансових задач та в інвестиційній сфері.


Систематизовано математичні методи та технології управління процесами фінансування. Наведено методи оцінки та критерії економічної ефективності інвестиційного проекту.


 


Другий розділ присвячено математичним моделям управління процесами фінансування проектів із залученням коштів з різних фінансових джерел, що складають основу технологій побудови та раціонального вибору схем інвестування проекту та інформаційної технології. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины