ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ МАШИННО-ТРАКТОРНИХ АГРЕГАТІВ ОБГРУНТУВАННЯМ РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧИХ РЕЖИМІВ :



Название:
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ МАШИННО-ТРАКТОРНИХ АГРЕГАТІВ ОБГРУНТУВАННЯМ РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧИХ РЕЖИМІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


 


У вступі обґрунтована актуальність теми, викладено зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами, сформульовані мета, завдання, та описано методи досліджень; наведено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі наведено аналіз наукових досліджень з ефективного використання МТА на базі колісних тракторів шляхом забезпечення підвищення експлуатаційних показників. Аналіз показав, що транспортні роботи та поверхневий обробіток ґрунту складають 55...85% при навантаженні двигуна МТА до 60%. На транспортних роботах, частка яких складає більше 40%, для двигунів колісних тракторів характерні неусталені режими, при яких часто і швидко змінюється швидкість та навантаження. При цьому енергетичні засоби, як правило, працюють на часткових навантаженнях.


Враховуючи, що колісні сільськогосподарські трактори використовуються як на польових так і на транспортних роботах, коли перехід від одного виду робіт до другого має випадковий характер, аналіз використання колісних тракторів необхідно вести по основних польових і транспортних роботах.


Проведеним аналізом встановлено, що при використанні енергонасичених тракторів на операціях з навантаженням по потужності менше 50% значно погіршується паливна економічність агрегату. Так, при роботі з навантаженням по потужності 50% коефіцієнт ефективності експлуатації складає для колісних тракторів 0,82 та 0,7 для гусеничних.


В умовах реальної експлуатації досягти постійність навантаження двигуна трактора важко. Це обумовлено нерівномірністю опору ґрунту по довжині гону, навіть у межах однієї ділянки поля. При цьому в умовах інтенсивної експлуатації неусталені режими двигунів складають до 85% загального часу роботи.


Проведеним аналізом результатів наукових досліджень визначені резерви подальшого підвищення ефективності експлуатації МТА та модернізації систем автоматичного регулювання паливоподачі мобільних енергетичних засобів.


Основні напрямки роботи з дослідження систем регулювання паливоподачі та продуктивності МТА розглянуті в працях В.М. Болтінського, В.І. Крутова,            П.І. Андрусенка, Л.Є. Агєєва, Ю.К. Кіртбая, М.С. Ждановського, А.В. Ніколаєнка, В.С. Шкрабака, А.А. Грунауера, А.Б. Свірщевського, А.А. Юшина, Л.Г. Гром-Мазнічевського, К.Є. Долганова, Г.М. Кутькова, Ю.Ф. Гутаревича,                           А.Ф. Головчука, А.Г. Говоруна, Є.І. Блаженова, В.І. Шестухіна, С.А. Іофінова, А.Б. Лурье, Б.С. Свірщевського, В.Ю. Ільченка, Ю.П. Нагірного, А.С. Лімонта, А.Т. Лебедєва, В.І. Мельника, М.З. Макеєва, А.І. Бойка, В.Т. Надикта,                    В.А. Войтова, О.В. Козаченка, Д.Ф. Гуревича, В.І. Пастухова, П.А. Миронова,  В.І. Мельниченка, І.Є. Каньковського, В.І. Левчука, Р.М. Харака, О.С. Пушки      та ін.


Аналізом напрямків покращення паливної економічності та підвищення продуктивності встановлено, що найбільш прогресивним способом зниження експлуатаційної витрати палива енергетичними засобами є оптимальне пристосування характеристик паливоподачі до умов роботи МТА.


Таким чином, необхідно вирішити науково-прикладне завдання з обґрунтування зв’язку параметрів процесу експлуатації МТА з конструктивно-технічними параметрами системи паливоподачі при виконанні енергетичним засобом технологічних операцій.


 


У другому розділі досліджено закономірності змінювання швидкісних характеристик і перехідних режимів роботи мобільного енергетичного засобу тягового зусилля 30 кН з ресурсозберігаючою системою регулювання паливоподачі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины