НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ТА СТІЙКІСТЬ КОНСТРУКЦІЙ РИШТУВАНЬ З ЕЛЕМЕНТАМИ ПІДВИЩЕНОЇ ГНУЧКОСТІ




  • скачать файл:
Название:
НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ТА СТІЙКІСТЬ КОНСТРУКЦІЙ РИШТУВАНЬ З ЕЛЕМЕНТАМИ ПІДВИЩЕНОЇ ГНУЧКОСТІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовані актуальність теми дисертації, мета й задачі дослідження, наукова новизна та практична цінність одержаних результатів. Наведені дані про публікації автора, а також про структуру і обсяг дисертації.


У першому розділі наведена класифікація та загальні характеристики будівельних риштувань, їх конструктивні особливості. Оскільки риштування відносяться до сталевих конструкцій, проведено дослідження праць вітчизняних та зарубіжних вчених, що займалися удосконаленням та розвитком методів розрахунку сталевих конструкцій: Н.С. Стрелецького, Є.О. Патона, Є.І. Белєні, К.К. Муханова, Я.М. Ліхтарнікова, Г.С. Веденікова, В.С. Ігнатьєвої, В.В. Горєва, О.М. Генієва, В.А. Балдіна, Є.М. Лессига, І.Г. Білого, В.В. Бірюльова, А.В. Сильвестрова, М.М. Жербіна, М.М. Сахновського, В.О. Пермякова, О.О. Нілова, Є.В. Горохова, В.Ф. Мущанова, А.М. Югова, В.А. Баженова, Г.А. Ажермачова, С.Ф. Пічугіна, А.В. Махінько, В.О. Семко, А.В. Перельмутера, В.М. Шимановского, О.В. Шимановского, В.Н. Гордєєва, В.В. Фурсова, В.П. Корольова, В.В. Стоянова, В.М. Кущенко, О.І. Голоднова, А.П. Іванова, С.І. Білика, В.М. Сінцова, Є.М. Єгорова, F. Bleich, B. Budianski, L. Kollar, Nash William F., J.M.T. Thompson та ін. Сформульовано фактори, що впливають на міцність, стійкість і деформативність конструкцій риштувань взагалі.


Експлуатаційними навантаженнями на будівельні риштування є вертикальні поверхневі навантаження на робочих майданчиках, їх стійки в реальних конструкціях, як правило, працюють на позацентровий стиск, і можуть втрачати стійкість.


Дослідженням міцності та стійкості окремих центрально стиснутих пружних прямолінійних стержнів та рамних стержньових систем присвячено значну кількість наукових праць вчених: А.В. Александрова, Н.А. Алфутова, Ю.М. Барданова, Г.Є. Бельського, І.А. Біргера, В.В. Болотіна, С.В. Бояршинова, А.С. Вольміра, A.B. Геммерлінга, В.Н. Динніка, Я.Г. Пановко, А.А Піковського., О.М. Раєвського, О.Р. Ржаніцина, С.П. Тимошенко, Н. Хоффа, В.І. Феодосьєва, Ф.Л. Шевченко та ін. Задачі стійкості позацентрово стиснутих стержнів та поздовжньо-поперечного згину розглянуті Э. Аксельрадом, І.А. Біргером, А.Н. Волковим, А.С. Вольміром, А.Г. Горшковим, В.Д. Клюшниковим, Л. Коллатцом, Я.Г. Пановко, А.А. Піковським, В.І. Феодосьєвим, Ф.Л. Шевченко. У роботах М.І. Белянкіна, А.С. Вольміра, С.Д. Лейтеса, Я.Г. Пановко та ін. досліджено проблеми міцності та стійкості прямолінійних стержнів при наявності у них початкових відхилень. Задачі стійкості центрально та позацентрово стиснутих прямолінійних стержнів за умови їх геометрично та фізично нелінійного деформування досліджено Б. Вольманом, В.Н. Динніком, В.Д. Клюшниковим, О.О. Ніловим, Ю.Н. Работновим, О.М. Раєвським, В.І. Феодосьевим та ін.


Незважаючи на достатньо глибоке вивчення проблеми стійкості центрально та позацентрово стиснутих прямолінійних стержнів, а також на підходи до урахування  деформованої схеми рамних конструкцій, результати цих досліджень далеко не в повній мірі є представленими в рекомендаціях із розрахунку будівельних риштувань, що у сукупності із необхідністю урахування конструктивних особливостей будівельних риштувань дозволяє зробити висновок про те, що існуючі методики розрахунків будівельних риштувань, особливо з елементами підвищеної гнучкості, є суттєво недосконалими. Підтвердженням цього є значна кількість аварій будівельних риштувань.


У розділі також досліджені особливості поведінки модульних та рамних риштувань при вертикальних навантаженнях та відмічені фактори, що суттєво впливають на НДС та стійкість даних конструкцій.


Головними висновками цих досліджень є:


·     стійки та розкоси, відносяться до стиснутих елементів підвищеної гнучкості, що входять до складу стержньових конструкцій риштувань, і повинні розраховуватися за деформованою схемою;


·     оскільки найбільш напружені елементи риштувань мають місце у стійках у межах нижніх 2-х ярусів, а їх стійкість також втрачається стійками у межах нижніх 3-х ярусів, незалежно від їх поверховості, для урахування деформованої схеми та початкової податливості стиків стійок достатньо складати розрахункові схеми 4-х ярусних риштувань за плоскими схемами (у площині поперечної рами та уздовж риштувань).


У результаті вивчення стану проблеми сформульовано мету та задачі досліджень.


Другий розділ присвячено теорії поздовжньо-поперечного згину прямолінійних стержнів і розробленню методики розрахунку за деформованою схемою конструкцій будівельних риштувань модульного та рамного типів з урахуванням зміни їх розрахункових схем у процесі навантаження завдяки поетапному виключенню початкової податливості у стиках стійок зазначених конструкцій.


Зазначену зміну розрахункових схем 4-х ярусної поперечної рами у роботі ураховано наступним чином. Деформування конструкцій у процесі навантаження розбито на 3 етапи, які відповідають початковому НДС у відповідності до початкової розрахункової схеми за рис. 1,а; 1-му та 2-му додатковим НДС у відповідності до розрахункових схем за рис. 1,б; 1,в.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)