СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ РЕЖИМОВ ПРОЦЕССА ГОРЯЧЕЙ ПРОКАТКИ В ЧИСТОВЫХ РАБОЧИХ КЛЕТЯХ ШИРОКОПОЛОСНЫХ СТАНОВ :



Название:
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ РЕЖИМОВ ПРОЦЕССА ГОРЯЧЕЙ ПРОКАТКИ В ЧИСТОВЫХ РАБОЧИХ КЛЕТЯХ ШИРОКОПОЛОСНЫХ СТАНОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми та показано зв'язок дисертаційної роботи з науковими програмами, планами і темами. Сформульовані мета і розв'язані задачі, дано характеристики об'єкта і предмета, розглянуті методи теоретичних та експериментальних досліджень. Представлені наукова новизна, практична цінність та апробація отриманих результатів. Відзначений особистий внесок здобувача.


У першому розділі виконаний аналіз стану питання в області технологій, методів розрахунку і обладнання процесу гарячої прокатки відносно тонких штаб, що характеризуються співвідношенням загальної протяжності осередку деформації L і середньої товщини hcp, які знаходяться в діапазоні L/hcp >3.


Значний внесок у розвиток наукових основ процесів гарячої прокатки внесли вітчизняні та зарубіжні вчені: Андреюк Л. В., Белосевіч В. К., Бленд Д., Бровман М. Я., Васильов Я. Д., Воробей С. О., Вусатовській З., Видрін В. М ., Гарбер Е. О., Гребеник В. М., Горелик В.С., Гришков О. І., Гредев О. П., Данченко В. М., Железнов Ю. Д., Зільберг Ю. В., Зюзін В. М., Ілюковіч Б. М., Капланов В. І., Клименко В. М., Кнеппе Г., Коновалов Ю. В., Корольов О. О., Коцар С. Л., Ларке Є., Мазур В. Л., Макогон В. Г., Меєрович І. М., Мелешко В. І., Мінаєв О. О., Ніколаєв В. О., Нікітін Г. С. , Ноговіцин О. В., Орован Є., Павлов І. М., Полухін П. І., Полухін В. П., Поляков Б. М., Пономарьов В. І., Потапкін В. Ф., Приходько І. Ю., Рокотян Є. С., Руденко Є. О., Салганік В. М., Саф'ян М. М., Саф'ян О. М., Смирнов В. С., Старченко Д. І., Тарновський В. М. , Третьяков О. В., Трінкс В., Хіміч Г. Л., Хлопонін В. М., Целіков О. І., Чекмарьов О. П. та інші.


Разом з тим, перехід до ринкових відносин в умовах зростаючої конкуренції на ринках сталі поряд з можливостями сучасних обчислювальних засобів роблять доцільним проведення подальших комплексних теоретичних і експериментальних досліджень, що випливають з результатів аналізу стану питання і спрямовані на розвиток методів автоматизованого розрахунку і проектування, а також на розробку конкретних практичних рекомендацій в області технологічних режимів роботи, складу та конструктивних параметрів обладнання широкоштабових станів гарячої прокатки (ШСГП).


Як показав аналіз стану питання, основним обладнанням даних станів, що визначає такі результуючі показники якості гарячекатаних штаб, як їх поздовжня і поперечна різнотовщинність, а також ступінь їх площинності, є чистові робочі кліті, що оснащуються механізмами оперативного регулювання кінцевої товщини і механізмами протизгину робочих валків. У той же час відсутність широкого досвіду експлуатації відповідних систем автоматичного регулювання робить необхідним проведення подальших досліджень, спрямованих на уточнення вихідних передумов, а також на вдосконалення їх математичного та програмного забезпечення.


З точки зору напружено-деформованого стану металу процес гарячої прокатки відносно тонких штаб вивчений досить повно, виходячи з інженерних, а в ряді випадків, і чисельних підходів. Разом з тим використання цілого ряду вихідних припущень щодо аналітичного опису поточних по довжині осередку деформації геометричних параметрів, показників механічних властивостей металу, що прокатується, і умов зовнішнього контактного тертя знижує ступінь вірогідності одержуваних результатів і обмежує обсяг їх можливого використання. Важливим у цьому випадку є забезпечення можливості прогнозування не тільки енергосилових параметрів, а й основних показників якості готового металопрокату з урахуванням спільного відпрацювання систем автоматичного регулювання товщини (САРТ) і площинності (САРП).


 


Крім технологічних режимів роботи необхідним є уточнення і розширення методів розрахунку основних конструктивних параметрів механічного обладнання чистових робочих клітей ШСГП. При цьому особливий інтерес представляє математичне забезпечення відповідних швидкодіючих систем автоматичного регулювання.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины