ОБҐРУНТУВАННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ПАРАМЕТРІВ І СИЛОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК РОЛИКОВОЇ ЧЕРВ’ЯЧНОЇ ПЕРЕДАЧІ



Название:
ОБҐРУНТУВАННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ПАРАМЕТРІВ І СИЛОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК РОЛИКОВОЇ ЧЕРВ’ЯЧНОЇ ПЕРЕДАЧІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі подано загальну характеристику роботи, обґрунтовано актуальність теми, визначено мету та задачі дослідження, викладено наукову новизну й практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі здійснено порівняльний аналіз конструктивних схем і уточнено класифікацію черв’ячних передач з урахуванням їх модифікацій, а також проведено аналіз відомих теоретичних і експериментальних досліджень з узагальненням отриманих результатів і визначено напрямки проведення подальших досліджень.


Значний вклад у формування наукових основ аналізу і синтезу черв’ячних передач, обґрунтуванню їх оптимальних конструктивних, кінематичних та динамічних параметрів внесли вчені В. П. Сторожев, В. Т. Павлище, М. В. Райка, М. Н. Єрохін, М. Н. Іванов, Г. Б. Іосілевич, Г. І. Рощін, Е. А. Самолов, І. А. Бергер, А. В. Кузьмін, Р. А. Баласанян, М. Ф. Кіркач, М. В. Гуліа, М. Ф. Пашкевич, М. І. Рогачевський, П. Г. Гузенков, Є. К. Шкунаєва та інші.


Аналіз цих робіт показав, що на даний час ще недостатньо детально вивчені всі складові елементи, які входять в основні розрахункові залежності для визначення ККД, а також підтвердив універсальність деяких залежностей як для класичних черв’ячних передач, так і для ряду модифікованих.


У другому розділі проведено обґрунтування конструктивних і кінематичних параметрів та силових характеристик роликової черв’ячної передачі.


 


Для розрахунку профілю поперечного перерізу витка і умов взаємодії колеса із черв’яком розглянуто розрахункову схему (рис. 1). Рухома система координат y1O1x1 жорстко приєднана до колеса, фіксована система координат yOxf жорстко приєднана до корпуса. Рухома система координат y2O2x2 жорстко приєднано до середньої лінії черв’яка, який умовно представлено рейкою, що рухається паралельно осі xf.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины