ТЕОРІЯ І РОБОЧІ ПРОЦЕСИ ГІДРАВЛІЧНИХ ОБЕРТАЧІВ ПЛАНЕТАРНОГО ТИПУ



Название:
ТЕОРІЯ І РОБОЧІ ПРОЦЕСИ ГІДРАВЛІЧНИХ ОБЕРТАЧІВ ПЛАНЕТАРНОГО ТИПУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


         У вступі обґрунтовано актуальність та доцільність теми дисертації, сформульовано її мету і задачі, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, наукову новизну та практичну цінність роботи.


         У першому розділі викладено аналітичний огляд основних напрямів гідрофікації мобільної техніки, аналіз конструкцій роторних гідромашин, конструктивних особливостей гідромашин із циклоїдальною формою витискувачів, обґрунтовано наукову проблему, визначено етапи і шляхи її рішення.


Великий внесок у розробку і дослідження об'ємних гідромашин, у тому числі високомоментних гідромоторів, зроблено відомими вченими Баштою Т.М., Бірюковим Б.Н., Єрасовим Ф.Н., Панченком А.І., Поповим Д.Н., Прокоф'євим В.Н., Шевцовим Є.Н. і ін. Аналіз проведених раніше досліджень, пов'язаних із проектуванням високомоментних гідромашин, дозволив зробити висновок, що вони виконувалися без належного урахування факторів, які визначають роботу системи безпосереднього розподілу робочої рідини, що не дозволяє розробити математичну модель, яка б відповідала реаліям планетарних гідравлічних обертачів, і як наслідок, ефективно використовувати сучасні математичні методи їх проектування і розрахунків.


Таким чином, науково-практична проблема вдосконалення теорії розрахунку та проектування робочих поверхонь витискувальної та розподільної систем гідрообертачів планетарного типу на базі дослідження їх робочих процесів, може бути вирішена шляхом комплексних досліджень в області розрахунків, моделювання та проектування гідравлічних обертачів планетарного типу. Реалізація поставленої проблеми полягає у системному підході, коли конструкція основних вузлів, закони руху елементів витискувальної системи, плин рідини у проточних частинах розподільної системи, заповнення робочою рідиною робочих камер витискувальної системи, гідравлічні, гідродинамічні і механічні процеси досліджуються як єдине ціле.


У другому розділі наведено комплекс вдосконалених математичних моделей процесів, що відбуваються у нерегульованому шестеренному насосі із приводним двигуном, запобіжному клапані непрямої дії та планетарному гідрообертачі із пружно-інерційним навантаженням. Обґрунтовано їх використання для моделювання робочих процесів, що відбуваються у гідрообертачі планетарного типу, працюючого у складі гідроагрегату з урахуванням особливостей функціонування і взаємного впливу всіх його елементів, а також властивостей робочої рідини.


 


На  підставі  розроблених  розрахункових  схем  насосної  танції  (рис. 1)  з  розімкнутою циркуляцією потоку з приводним двигуном і запобіжним клапаном та високомоментного гідравлічного обертача із пружно-інерційним навантаженням (рис. 2) наведено математичний опис кожного елементу гідроагрегату з урахуванням наступних припущень: довжина трубопроводів невелика; температура робочої рідини постійна та дорівнює середньому значенню (тобто постійними вважаються коефіцієнти кінематичної в'язкості); тиск у зливній, всмоктувальній і дренажній магістралях дорівнює нулю; робочі кромки гідроапаратів гострі; з’єднувальні канали великі по перетину і короткі по довжині.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины