ПРОДУКТИВНІСТЬ КАР’ЄРНИХ ВАНТАЖНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ



Название:
ПРОДУКТИВНІСТЬ КАР’ЄРНИХ ВАНТАЖНИХ АВТОМОБІЛЬНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету й задачі дослідження, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, наведено наукову новизну, розкрито наукове, теоретичне та практичне значення отриманих результатів, запропоновано напрями їхнього впровадження.


У першому розділі проаналізовано наявні дослідження в галузях удосконалення організації та підвищення ефективності вантажних автомобільних перевезень, зокрема підвищення ефективності кар’єрних вантажних автомобільних перевезень.


Під час аналізу досліджень ефективності організації процесу перевезення вантажів автомобільним транспортом, можемо умовно, виділити два напрями.


Перший напрям – аналіз ефективності організації процесу перевезень за допомогою удосконалення показників роботи автомобіля, що однозначно визначаються особливостями його конструкції. Метою цих досліджень є найбільш раціональне удосконалення конструкції автомобілів у напрямі спеціалізації та загального підвищення їхньої ефективності (Д. П. Веліканов, Н. Я. Говорущенко, В. А. Ілларіонов, Є. А. Чудаков та інші).


Другий напрям – аналіз ефективності організації процесу перевезень шляхом поліпшення роботи рухомого складу, що залежить від організації технічної експлуатації парку (раціональної організації технічного обслуговування та ремонту рухомого складу, споруд і обладнання) й організації його роботи в часі (кількості робочих днів у тижні, простою автомобілів із вини служби організації перевезень, тривалості роботи рухомого складу на лінії протягом доби, технічної швидкості руху, відстані перевезень, оптимізації обраних маршрутів руху, рівня механізації навантажувально-розвантажувальних робіт та інше).


За підсумкові показники оцінювання ефективності використання рухомого складу автори робіт цього напряму (Л. Л. Афанасьєв, Л. А. Бронштейн, Г. В. Крамаренко, С. Р. Лейдерман, А. І. Воркут, Н. Б. Островський та інші) приймають продуктивність і собівартість, які є якісними та кількісними підсумковими показниками роботи рухомого складу й залежать від таких кількісних параметрів процесу перевезень, як вантажопідйомність, час простою під навантаженням, розвантаженням, технічна швидкість, коефіцієнт використання пробігу, відстань перевезення вантажу тощо.


Незважаючи на відмінності у факторах, які різні групи дослідників уважають визначальними під час аналізу ефективності організації процесу вантажних перевезень автотранспортними засобами, усі науковці мають на меті поліпшити процес перевезень, що оцінюється підвищенням його ефективності, тобто підвищенням його продуктивності та поліпшенням якості.


Зважання на одні й ігнорування інших факторів призводить до помилок в організації процесу перевезень і зниження ефективності використання рухомого складу.


Із огляду на вищезазначене аналіз показників перевізного процесу в роботі пропонуємо виконувати шляхом вивчення показників його ефективності за умов урахування особливостей конструкції автомобіля, організації технічної експлуатації парку автомобілів і зміни параметрів перевізного процесу на системному рівні й у часі.


 


Так, аналіз ефективності організації процесу перевезень пропонуємо проводити з огляду на суміщення зазначених вище двох напрямів досліджень, а саме: удосконалення показників роботи автомобіля залучати шляхом аналізу можливостей підвищення його паливної економічності, а поліпшення роботи рухомого складу – за допомогою системного аналізу шляхів підвищення продуктивностей роботи автомобілів-самоскидів у тоннах на годину та тонно-кілометрах на годину.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины