РОЗРАХУНОК МІЦНОСТІ СТИСНУТИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ ВИСОКОМІЦНИХ БЕТОНІВ НА ОСНОВІ ДЕФОРМАЦІЙНОЇ МОДЕЛІ З ЕКСТРЕМАЛЬНИМ КРИТЕРІЄМ



Название:
РОЗРАХУНОК МІЦНОСТІ СТИСНУТИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ ВИСОКОМІЦНИХ БЕТОНІВ НА ОСНОВІ ДЕФОРМАЦІЙНОЇ МОДЕЛІ З ЕКСТРЕМАЛЬНИМ КРИТЕРІЄМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність проблеми, сформульовані мета і задачі дослідження, їх наукова новизна та практичне значення.


У першому розділі відмічено, що однією з найважливіших задач теорії залізобетону є узагальнення й обґрунтування результатів досліджень закономірностей роботи залізобетонних конструкцій (ЗБК) та розробка на їх основі розрахункової моделі, яка об’єктивно оцінює їх міцність і напружено-деформований стан (НДС) тощо. Останнім часом, в якості такої моделі, всебічно вивчається і впроваджується деформаційна модель (ДМ), яка заснована на реальних діаграмах стану роботи матеріалів та рівняннях механіки деформівного твердого тіла (МДТТ). Проаналізовано стан питання розвитку методик розрахунку стиснутих залізобетонних елементів (ЗБЕ) на основі ДМ, що існують на цей час. Відмічається деформаційна модель із екстремальним критерієм міцності (ДМ з ЕКМ), яка має суттєві переваги над іншими ДМ. Розрахунки на її основі дозволяють відмовитися від деяких емпіричних залежностей, отримати розв’язки актуальних прикладних задач при проектуванні ЗБК, що створює передумови вдосконалення та реалізації більш ефективних ЗБК, як простих, так і складних перерізів, які включають різні види і класи бетону та арматури.


Дослідженнями цих питань займалися: В.М. Байков, А.Я. Барашиков, А.М. Бамбура, В.Я. Бачинський, Є.М. Бабич, О.Я. Берг, В.А. Бєліков, В.М. Бондаренко, П.І. Бурлаченко, П.Ф. Вахненко, К.І. Вилков, О.О. Гвоздєв, Б.Г. Гнідець, О.Б. Голишев, С.В. Горбатов, В.М. Гусаков, Ю.П. Гуща, В.С. Дорофєєв, Н.В. Журавльова, Ю.В. Зайцев, О.С. Залєсов, К.С. Карапетян, М.І. Карпенко, Р.І. Кінаш, Ф.Є. Клименко, С.Ф. Клованич, Л.Л. Лемиш, Р.Л. Маілян, Т.І. Мамедов, М.Г. Матков, В.П. Митрофанов, В.Л. Мединський, М.С. Метелюк, В.В. Михайлов, М.М. Мулін, Т.А. Мухамедієв, В.Г. Назаренко, А.М. Павліков, В.О. Пахомов, І.Є. Прокопович, Б.Я. Рискінд, С.І. Роговий, Г. Рюш, А.І. Семенов, Л.І. Стороженко, Л.І. Сердюк, К.Є. Таль, М.С. Торяник, І.А. Узун, Г.О. Фенко, Е. Хогнестед, Є.А. Чистяков, Е.Д. Чихладзе, О.Л. Шагін, О.А. Шкурупій, О.Ф. Яременко, Є.А. Яценко, О.В. Яшин, F. Ansari, K. Guler, J.J. Jensen, G. Konig, L. Kutzing, A. Kwan, P. Lee, O. Mazzarello, Н. Rush, S.P. Shah, E. Siviero, G. Sturman, Y. Sun, A.R. Takeuti, М. Taylor, R.D. Vanderlei, W.J. Weiss, F. Wittmann та ін.


Аналізуються праці вітчизняних і закордонних вчених, присвячених питанню застосування високоміцних бетонів (ВМБ) на основі модифікаторів бетонної суміші та нових матеріалів, що дозволяють різко підвищити їх властивості.


Дані про основні характеристики міцнісних і деформативних властивостей ВМБ, виготовлених з використанням високомарочних цементів і ретельним підбором складових, а також застосування суперпластифікаторів у поєднанні з дисперсними мінеральними добавками, що дає можливість одержувати бетони з необхідними комплексами властивостей для виготовлення ЗБЕ з ВМБ проаналізовані в роботах А.М. Бамбури, В.Я. Бачинського, О.Я. Берга, В.С. Булгакова, О.Б. Голишева, О.Є. Десова, Ю.О. Іванова, В.І. Корсуна, Я.Д. Лівшиця, В.П. Митрофанова, Р.О. Мельника, А.Ф. Милованова, В.М. Москвіна, Г.М. Писанко, М.В. Свиридова, В.І. Ситника, О.В. Ушерова-Маршака, В.М. Чеснокова, Є.М. Щербакова, В.Г. Батракова, Ф.А. Іссерса, С.С. Капрієлова, М.І. Карпенка, Ю.А. Климова, О.В. Шейнфельда, О.О. Шишкіна, Л.І. Дворкіна, В.І. Корсуна, А.В. Корсуна, M. Collepardi, С. Galle, J. Sercombe, W.H. Dilger та ін.


На основі огляду літератури сформована мета та задачі дослідження.


У другому розділі наведена удосконалена методика розрахунку міцності стиснутих ЗБЕ в нормальному перерізі на основі ДМ з ЕКМ, що поєднує рівняння МДТТ із ЕКМ (1), який виражає основні властивості псевдопластичних матеріалів у граничному стані, приводить до вдосконаленої загальної теорії міцності ЗБЕ в нормальному перерізі. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины