УДОСКОНАЛЕННЯ КОНТАКТНОГО ПРИВОДА ПЕРЕМИКАЧА ВІДГАЛУЖЕНЬ ОБМОТОК ТРАНСФОРМАТОРА З МЕТОЮ ЗМЕНШЕННЯ ЗНОШУВАННЯ КОНТАКТІВ :



Название:
УДОСКОНАЛЕННЯ КОНТАКТНОГО ПРИВОДА ПЕРЕМИКАЧА ВІДГАЛУЖЕНЬ ОБМОТОК ТРАНСФОРМАТОРА З МЕТОЮ ЗМЕНШЕННЯ ЗНОШУВАННЯ КОНТАКТІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи, сформульовано мету та задачі досліджень. Розкрито наукову новизну, а також викладено основні наукові та практичні результати, отримані при виконанні роботи. Наведено дані щодо апробації та публікацій результатів досліджень.


У першому розділі вказується на необхідність удосконалення електричних апаратів керування, задіяних у системах виробництва і споживання електроенергії. Ключовим питанням є підвищення роботоспроможності сильнострумних електричних РК.


Відмови в роботі контактних систем важко передбачити, оскільки вони найчастіше виникають у момент комутації та мають несистемний характер, що обумовлено  нестійкими зв'язками хімічних (утворення діелектричних плівок), теплових (перегрів, дугові й електротермічні пошкодження), електричних (зростання електричного опору й напруги) і механічних (зношування, деформація, руйнування) факторів. До відмови в роботі РК можуть призвести як кількісні, так і якісні зміни всередині і поза структурою контактної пари (корозія, ерозія, висока температура і механічна деформація, зростання перехідного опору контактних поверхонь, порушення кінематики руху контактів і зміна робочого середовища).


Питання підвищення працездатності контактів тісно пов’язані з методами діагностики їх стану. Оскільки найбільш наочним проявом порушення в роботі контакт-деталей є динаміка теплових процесів на контактних поверхнях, то великий інтерес становить їх температурний контроль. Провести прямий контроль температури контактних поверхонь технічно складно через труднощі з доступом  до зони контролю і швидкоплинністю процесу  комутації. З цієї причини при дослідженні часто вдаються до аналітичних методів, побудованих на основі загальної теорії теплопровідності.


Аналіз наукових досліджень, що належить до вивчення роботи сильнострумних розривних контактів дозволяє окреслити коло питань, що потребують подальшого розгляду:


1) оцінка впливу основних конструкційних і експлуатаційних факторів при роботі комутаційних пристроїв на стан РК у процесі комутації;


2) взаємозв'язок основних експлуатаційних факторів з енерговиділенням на контактних поверхнях;


3) точність температурного контролю контактних поверхонь сильнострумних РК при комутації;


4) практичні рекомендації для покращення роботи контактних систем у конструкціях сильнострумних комутаційних пристроїв.


У другому розділі відповідно до плану дослідження обґрунтовано вибір базової моделі комутаційного пристрою  контактор перемикача відгалужень обмоток трансформатора КНОА 110/1000 з механізмом перемикання важільного (тумблерного) типу. Конструкція пристрою відповідає  рівню завдань дослідження та діапазону  досліджуваних факторів. Базова модель дозволяє диференційовано оцінити роботу РК як при наявності електродугових процесів, так і при електротермічному нагріванні замкнених контактів.


 


Аналіз електродугових процесів на контактах проводився з урахуванням комплексного параметру   енергії електричної дуги знеструмлення. Цей параметр характеризує величину і тривалість енерговиділення на контактних поверхнях при їх розмиканні і може бути  визначений  як  енергія джерела живлення та електромагнітного поля, накопичена в мережі, за винятком втрат в елементах навантаження

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины