ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ РОБОЧОГО ОРГАНА ДЛЯ ВНУТРІШНЬОҐРУНТОВОГО ВНЕСЕННЯ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ



Название:
ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ РОБОЧОГО ОРГАНА ДЛЯ ВНУТРІШНЬОҐРУНТОВОГО ВНЕСЕННЯ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 


ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, викладено її зв’язок з науковими програмами, сформульовані мета та задачі досліджень, визначено наукову новизну і практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі «Аналіз наукового та технічного забезпечення процесів внесення мінеральних добрив. Постановка мети і задач досліджень» проаналізовані способи та технічні засоби для локального внесення гранульованих мінеральних добрив, проведено огляд основних результатів досліджень транспортування потоку добрив по туконапрямнику та їх розподілення в підлаповому просторі, запропоновані напрямки оптимізації процесу внутрішньоґрунтового внесення добрив.


Вирішенню питання внутрішньоґрунтового внесення добрив а також прямого посіву зернових культур присвячені роботи Р.Т. Вільдфлуша, В.Є. Булаєва, Р. і М. Геряєвих, А.Т. Грицуна, М.Н. Беспамятнова, Ф.В. Грищенка, Т.М. Бєлодєдової, А.Г. Карпенка, М.К. Малєва, І.Ф. Коврикова, Ю.А. Сєргєєва, Л.В. Ремеза, О.С. Архипова, В.Ф. Сивоконя, М.К. Шайхова, А.К. Михайленка, В.І. Швидкова, А.Я. Брацлавського, Є.П. Ладика, А.І. Жирнова, С.Д. Сметнєва, Щ.А. Хамидова, Н.І. Любушка, Н.Т. Хайченка, А.А. Кірова та Б.І. Рєзнікова.


Дослідженнями процесу внесення добрив також займалися М.Б. Гілліс, В.О. Зирянов, В.В. Адамчук, В.Б. Онищенко, В.В. Ратушний, І.А. Долгов, В.І. Мельник, І.В. Морозов, В.Ф. Пащенко, В.І. Пастухов, В.М. Сало, П.В. Сисолін.


У ході вивчення праць було встановлено вплив основних технологічних факторів, та конструктивних параметрів на ефективність функціювання комбінованого робочого органа. Це дало змогу сформувати робочу гіпотезу стосовно можливості оптимізувати процес внутрішньоґрунтового внесення гранульованих мінеральних добрив одночасно з виконанням основного безполицевого обробітку ґрунту.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                               У другому розділі «Теоретичний аналіз руху та розподілу часток мінеральних добрив в процесі їх взаємодії з елементами робочого органа» обґрунтовано технологічний процес внутрішньоґрунтового внесення добрив та розроблена конструктивна схема нового комбінованого робочого органа для його здійснення.


В основу представленої гіпотези покладений той факт, що гранули мінеральних добрив, спрямовані в певному порядку розподільником на поверхню борозни, створеної ґрунтообробним робочим органом перерозподіляються і обґрунтовані показники рівномірності, які визначаються на площині нижнього обрізу даного робочого органа, суттєво змінюються.


На характер перерозподілу впливають: швидкість, з якою гранули зіштовхуються з ґрунтом, механіко-технологічні властивості добрив, напрям їх польоту, властивості ґрунту, стан та форма створеної борозни. Останній параметр залежить від технічного стану, конструкції нижнього обрізу робочого органа та його орієнтації в просторі.


Передбачається, що внесення мінеральних добрив здійснюється одночасно з безполицевим обробітком ґрунту. Найпоширенішим робочим органом для виконання даної операції є важка культиваторна лапа, оснащена пристроєм для транспортування та розподілення добрив у підлаповому просторі.


Для реалізації запропонованої гіпотези необхідно вирішити ряд взаємопов’язаних між собою задач:


– обґрунтування траєкторії руху гранул (форми туконапрямника), при якій вони на виході в момент контакту з розподільником матимуть максимальну швидкість переміщення;


– обґрунтування конструктивних параметрів самого розподільника;


 


встановлення залежності рівномірності розподілу мінеральних добрив по ширині смуги в ґрунті від показника розподілу добрив по конструктивній ширині лапового робочого органа.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины