ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ПОЖЕЖНОГО НАСОСА З КРИВОЛІНІЙНО-ПРОФІЛЬОВАНИМИ РОТОРАМИ : ОБОСНОВАНИЕ ПАРАМЕТРОВ пожарных насосов С криволинейным-профилированным ротором



Название:
ОБҐРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ПОЖЕЖНОГО НАСОСА З КРИВОЛІНІЙНО-ПРОФІЛЬОВАНИМИ РОТОРАМИ
Альтернативное Название: ОБОСНОВАНИЕ ПАРАМЕТРОВ пожарных насосов С криволинейным-профилированным ротором
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність роботи, показано її зв’язок з науковими програмами, наукове та практичне значення отриманих результатів. Наведено дані про реалізацію та впровадження результатів роботи, її апробацію, відзначено особистий внесок автора у публікаціях.


У першому розділі на підставі аналізу літературних джерел окреслено етапи розв’язування наукової задачі підвищення ефективності насосних установок, що використовуються у оперативних підрозділах Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та подана загальна характеристика відомих досліджень динамічних процесів, що виникають при роботі насосів з профільованими роторами. Обґрунтовано задачі дисертації.


Вагомий внесок у розв’язання теоретичних проблем і прикладних задач оптимізації конструкцій пожежних насосів зробили П.П. Алексєєв, М.Д. Безбородько, В. Брукс, П.Н. Захаров, А.Ф. Іванов, Д. Макгілл, Н.А. Мінаев, Г.І. Новіков, В.Ф. Сухоруков, Е.С. Фролов.


На основі проведеного аналізу відомих конструкцій насосів та результатів дослідження динамічних процесів у насосних установках, можна зробити висновок, що найбільш важливими вимогами, які ставиться до пожежно–технічного та рятувального озброєння, є його експлуатаційна надійність, продуктивність та швидкість розгортання. Згідно зі статистичними даними, найбільше відмов припадає саме на вакуумну та водонагнітальну системи. Підвищення ефективності роботи такого озброєння можна досягти за рахунок створення насосу, що поєднує переваги гідромеханічних машин об’ємного та динамічного типу. Принциповим аналогом такої конструкції може бути відомий вакуумний насос типу Рутс з криволінійно-профільованими роторами. Насоси такого типу призначені для роботи винятково з газовим середовищем, в той же час пожежні рідинні насоси поєднують роботу компресора (в процесі попереднього всмоктування рідини і заповнення нею робочих порожнин) і рідинного насосу (під час нагнітання рідини у напірний рукав). Це суттєво впливає на динамічні явища в насосі, позначається на конструктивному виконанні, розмірах, ущільненнях тощо. Вагомим чинником працездатності насосу слід вважати також забезпечення стійких режимів його функціонування в умовах динамічних навантажень, характерних для умов пожежогасіння.


 


У другому розділі розроблені математичні моделі динамічних процесів, що виникають у пожежному насосі з криволінійно-профільованими роторами. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне