“КОНЦЕПТ РУХ В СУЧАСНІЙ ІСПАНСЬКІЙ МОВІ” : \"КОНЦЕПТ ДВИЖЕНИЕ В современном испанском языке\"



Название:
“КОНЦЕПТ РУХ В СУЧАСНІЙ ІСПАНСЬКІЙ МОВІ”
Альтернативное Название: \"КОНЦЕПТ ДВИЖЕНИЕ В современном испанском языке\"
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано вибір теми, її актуальність та наукову новизну, визначено мету, завдання й основні положення, які винесені на захист, описано методи дослідження та подано теоретичне й практичне значення його результатів.


У першому розділі “Теоретичні засади дослідження вербалізації концепту РУХ у сучасній іспанській мові” подано теоретичні положення, на яких ґрунтується робота, створено та проаналізовано робочу модель структури концепту РУХ, побудовано його прототипову модель з позиції антропоцентризму, проаналізовано національні особливості прояву цього концепту, розглянуто поняття мовної й концептуальної картин світу. 


На сьогодні концепцію когнітивної лінгвістики розвивають учені різних країн, такі як Є. Бартмінський, А. Вєжбицька, С. Гутьєрес Ордоньєз, Дж. Лакофф, Дж. Міллер, Х. Ортега-і-Гаcсет, Д. Румельхарт, Ж. Фоконьє, Н.Д. Арутюнова, А.Д. Бєлова, В.З. Дем’янков, С.А. Жаботинська, О.С. Кубрякова, О.В. Падучева, З.Д. Попова, О.О. Селіванова, І.В. Смущинська, Й.А. Стернін, А. Ченкі та інші.


 


Концепт має складну понятійну основу з соціальними, психологічними, культурними, національними, історичними компонентами, тому дати його однозначне визначення складно. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины