РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ГІПОЛІПІДЕМІЧНОГО ЗАСОБУ З ПЛЕВРОТУ ЧЕРЕПИЧАСТОГО



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ГІПОЛІПІДЕМІЧНОГО ЗАСОБУ З ПЛЕВРОТУ ЧЕРЕПИЧАСТОГО
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ гиполипидемического средства
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Перспективи створення нового гіполіпідемічного препарату у формі сиропу на основі гриба Плевроту черепичастого. Атеросклероз є поліетіологічним захворюванням. Серед 250 чинників ризику його виникнення головними вважаються дисліпопротеїнемії (ДЛП), що характеризуються змінами в складі, умісті й співвідношенні окремих ліпопротеїнів (ЛП) плазми крові.


Цілою низкою так званих регресійних досліджень підтверджено доцільність медикаментозної корекції гіперліпідемії. Для профілактики й лікування атеросклерозу та його ускладнень застосовується комплексна терапія, до складу якої входять, насамперед, препарати, що впливають на обмін ліпідів, а також антиоксиданти та ангіопротектори. Найефективнішим методом лікування дисліпідемій на теперішній час визнано застосування статинів. Проте серйозні побічні дії цих засобів не дозволяють використовувати їх для лікування дітей, а також з профілактичною метою.


Аналіз наукової літератури з цього питання показав, що в дослідах на тваринах висушений подрібнений гриб Плеврот черепичастий (Pleurotus ostreatus), а також його водний екстракт виявляли ліпіднормалізуючу й антиатерогенну дію, тому розробку гіполіпідемічного препарату на основі цього гриба можна вважати доцільною.


Дослідження особливостей фармакологічної дії та можливостей дозування майбутнього засобу виявило, що оптимальною лікарською формою для даного препарату є сироп, який можна рекомендувати для лікування й профілактики гіперліпідемії в дітей і дорослих.


Методологічна основа дисертації та основні об’єкти та методи досліджень. Подано загальну методологію проведення дослідження, характеристики діючих та допоміжних речовин, які визначають спосіб приготування сиропу на основі сировини гриба Плевроту черепичастого (ПЧ). При опрацюванні складу лікарського засобу у формі сиропу як діючу речовину було обрано водорозчинний білково-полісахаридний комплекс (ВБПСК). ВБПСК отримано з сировини гриба ПЧ, що є харчовим продуктом і широко культивується в промисловій культурі як в Україні, так і у світі.


У процесі визначення оптимального складу препарату застосовувались допоміжні речовини, які широко використовуються у фармацевтичній технології.


 


Для глибокого та всебічного дослідження властивостей сировини, діючої речовини та розроблюваного препарату було обрано органолептичні, фармакотехнологічні, фізико-хімічні, мікробіологічні та фармакологічні методи досліджень за загальноприйнятими методиками, які дозволяють об’єктивно оцінити властивості дослідних зразків.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины