ФАРМАКОГНОСТИЧНЕ ТА ХІМІКО-ТОКСИКОЛОГІЧНЕ ВИВЧЕННЯ БОЛИГОЛОВУ ПЛЯМИСТОГО



Название:
ФАРМАКОГНОСТИЧНЕ ТА ХІМІКО-ТОКСИКОЛОГІЧНЕ ВИВЧЕННЯ БОЛИГОЛОВУ ПЛЯМИСТОГО
Альтернативное Название: Фармакогностичное И химико-токсикологических ИЗУЧЕНИЯ болиголов пятнистый
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У першому розділі наведено аналіз літературних даних з ботанічної та хімічної характеристики болиголову плямистого, його фармакологічної та токсикологічної дії, а також використання болиголову в народній медицині та гомеопатії. Проведений аналіз літературних даних виявив недостатнє вивчення різних груп біологічно активних речовин рослини і відсутність сучасних методів визначення коніїну.


У другому розділі описані: характеристика алкалоїду коніїну – основної діючої речовини болиголову плямистого; методи дослідження коніїну при проведенні хіміко-токсикологічного аналізу, а також методи дослідження груп БАР, які входять до складу болиголову.


Третій розділ «Попереднє визначення, виділення та хімічне вивчення біологічно активних речовин болиголову плямистого» присвячений вивченню груп БАР, які входять до складу болиголову.


 


Попередні дослідження підтвердили, що у всіх видах сировини є значна кількість гідроксикоричних кислот, вільних амінокислот, а також вуглеводів. Визначена присутність флавоноїдів та кумаринів. Для розділення комплексів БАР на основні групи і виділення сполук в індивідуальному стані з сировини був одержаний 50% спиртовий екстракт і проведено його фракціонування у системі рідини-рідина. З досліджуваної сировини виділено та ідентифіковано 17 речовин фенольної природи: 4 гідроксикоричних кислоти ( вперше: 5-0-кофеїл-D-хінна кислота (хлорогенова кислота), З-0-кофеїл-D-хінна кислота (неохлорогенова кислота), 4-0-кофеїл-D-хінна кислота (ізохлорогенова кислота)), 5 кумаринів (вперше: кумарин, умбеліферон (7-оксикумарин), скополетин(6-метокси-7оксикумарин), ізоскополетин, ескулетин), 8 флавоноїдів (вперше глікозиди флавоноїдів: кверцетин-3-0-β-D-глікопіранозид (ізокверцитрин), кемпферол - 3-0-β-D-глюкопіранозид (астрагалін), кемпферол - 3-0-а-L-арабофуранозид (кемпферол-3-арабінозид), кверцетин -3-0-β-D-галактопіранозид (гіперозид), кверцетин-3-0-β-D-рутинозид (рутин)).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины