СТИМУЛЯЦІЯ РЕПАРАТИВНОЇ РЕГЕНЕРАЦІЇ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ ПРИ ПЕРЕЛОМАХ У СОБАК



Название:
СТИМУЛЯЦІЯ РЕПАРАТИВНОЇ РЕГЕНЕРАЦІЇ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ ПРИ ПЕРЕЛОМАХ У СОБАК
Альтернативное Название: СТИМУЛЯЦИЯ репаративной регенерации костной ткани ПРИ ПЕРЕЛОМАХ У СОБАК
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Робота виконана у 1999-2002 рр. на кафедрі хірургії ім. акад. І.О. Поваженка факультету ветеринарної медицини Національного аграрного університету. Матеріалом для дослідження були собаки приватного сектора Києва і Київської області та Київської громадської організації “Дог-клуб”. Усім тваринам з переломами кісток кінцівок подавалася допомога на кафедрі хірургії ім. І.О. Поваженка факультету ветеринарної медицини. Усього протягом чотирьох років  було прооперовано 137 собак різних порід. Найчастіше траплялися переломи кісток гомілки (35,7%), однаковою була кількість переломів кісток передпліччя (23,4%) та стегнових (23,4%) і рідше зустрічалися переломи кісток плеча (17,5%).


На підставі комплексної оцінки даних анамнезу власників хворих тварин, різнобічних клінічних досліджень, детального вивчення рентгенограм визначали методику оперативного лікування та проводили інтрамедулярний або екстракортикальний остеосинтез.


Формування груп у дослідах  (табл.1) здійснювали перманентно протягом років досліджень, намагаючись максимально керуватися принципом аналогів. До кожної групи включали собак з приблизно однаковою характеристикою перелому, його локалізацією, відсутністю ускладнень, враховували вік тварини та її стан. Собаки утримувалися в однакових умовах стаціонару кафедри хірургії або у господарів тварин вдома, з чітким дотриманням вимог щодо догляду і складу раціону. Отримували тварини збалансований раціон у вигляді сухого корму Pedigree “Аdvance”.


У першому циклі було проведено клініко-експериментальне вивчення процесу зрощення трубчастих кісток на 68 тваринах. Моностимуляцію репаративних процесів вивчали на 52 собаках чотирьох дослідних груп, у яких впливали на перебіг остеогенезу за допомогою таких засобів: синтетичного гепато- і кардіопротектора – тіотріазоліну, ферментного препарату – кристалічного хімотрипсину, штучно синтезованого гідрооксіапатиту – “Остим-100”, полівітамінного і полімінерального комплексу “Супрадин”.


Таблиця 1– Схема досліджень


 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины