ТОКОВА ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА КОМП’ЮТЕРНА ТЕХНОЛОГІЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ ІНДУКТИВНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ОХОЛОДЖЕННЯ МЕТАЛЕВИХ ЛИВАРНИХ ВИРОБІВ : ТОКОВАЯ ЕЛЕНА ВЛАДИМИРОВНАЯ КОМПЬЮТЕРНАЯ ТЕХНОЛОГИЯ РЕШЕНИЯ ЗАДАЧ ИНДУКТИВНОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ ПРОЦЕССОВ ОХЛАЖДЕНИЯ МЕТАЛЛИЧЕСКИХ ЛИТЕЛЬНЫХ ИЗДЕЛИЙ CURRENT OLENA VOLODYMYRIVNA COMPUTER TECHNOLOGY SOLVING PROBLEMS OF INDUCTIVE MODELING OF COOLING PROCESSES O



Название:
ТОКОВА ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА КОМП’ЮТЕРНА ТЕХНОЛОГІЯ РОЗВ’ЯЗАННЯ ЗАДАЧ ІНДУКТИВНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ОХОЛОДЖЕННЯ МЕТАЛЕВИХ ЛИВАРНИХ ВИРОБІВ
Альтернативное Название: ТОКОВАЯ ЕЛЕНА ВЛАДИМИРОВНАЯ КОМПЬЮТЕРНАЯ ТЕХНОЛОГИЯ РЕШЕНИЯ ЗАДАЧ ИНДУКТИВНОГО МОДЕЛИРОВАНИЯ ПРОЦЕССОВ ОХЛАЖДЕНИЯ МЕТАЛЛИЧЕСКИХ ЛИТЕЛЬНЫХ ИЗДЕЛИЙ CURRENT OLENA VOLODYMYRIVNA COMPUTER TECHNOLOGY SOLVING PROBLEMS OF INDUCTIVE MODELING OF COOLING PROCESSES O
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету і задачі дослідження, визначено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, зазначено особистий внесок здобувача та викладено короткий зміст дисертаційної роботи.
У першому розділі роботи проаналізовано задачу підвищення якості ливарних виробів на основі моделювання термічних процесів ливарного виробництва.
Для того, щоб запропонувати нові методи та засоби моделювання термічних процесів охолодження виливка,проведено огляд сучасних програмних засобів, які застосовуються в галузі моделювання термічних процесів охолодження виливка, які саме досліджуються в роботі.
З проведеного огляду зроблено висновки, що вітчизняні програмні засоби розв’язують окремі задачі процесу виготовлення виливків та не призначені для супроводу всього процесу. Так, наприклад, «Термограф» відноситься до цифрових пристроїв дослідження та аналізу матеріалів шляхом визначення їх хімічних властивостей для підвищення інформативності аналізу хімічного складу чавуну, ThermoEX призначена для візуалізації знятої кривої охолодження та чисельного визначення похідної.
В закордонних програмних засобах, таких як Magmasoft, CastCAE, JSCast, AnyCasting, відсутня база даних металів та сплавів, які використовуються на вітчизняному виробництві, вони вимагають сучасного комп’ютерного обладнання, відповідної операційної системи, постійного оновлення функціональних модулів і найголовніше, вони призначені для роботи на великому багатосерійному виробництві та неможливі для використання на малогабаритних установках, на які орієнтована дана дисертаційна робота.
Розроблена технологія має включати вітчизняну базу даних металів та сплавів та розв’язувати задачі, які постають перед ливарником в ході виготовлення виливків: визначення хімічного складу невідомого виливка, отримання рекомендацій щодо обрання оптимального режиму охолодження виливка для отримання заданої структури майбутнього виробу.
Для створення нової комп’ютерної технології, яка б відповідала потребам вітчизняного виробництва та розв’язувала ряд задач, які виникають у ході виготовлення виливка,для співпраці обрано ФТІМС. Всі дані для створення бази даних та моделювання надавались фахівцями цього інституту, в якому і було проведено апробацію розробленого програмного засобу.
У ФТІМС для проведення експериментів з визначення режимів охолодження виливка використовувалась ливарна форма з піщаним наповнювачем, обладнана різними режимами впливу на процес охолодження виливка. Від отриманої структури виливка залежать споживчі властивості готового продукту: його міцність, ударна в’язкість тощо. Інший вид експериментів, що проводять у ФТІМС, призначений для експрес-аналізу хімічного складу невідомого розплаву: розплавлений метал заливають у форму та охолоджують при кімнатній температурі. Занурюючи в розплав спеціальну термопару,знімають дані, які характеризують процес його охолодження,за допомогою ThermoEX візуалізують криву його охолодження, а зняті дані записують до бази Excel для подальшого опрацювання.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины