ЯРОШЕНКО ДЕНИС СЕРГІЙОВИЧ РОЗРОБКА СХЕМ ТА СПОСОБІВ РОЗРАХУНКУ НЕЛІНІЙНОЇ ДИНАМІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ СПОРУД РАМНОГО ТИПУ З ДЕМПФІРУЮЧИМИ ПРИСТРОЯМИ



Название:
ЯРОШЕНКО ДЕНИС СЕРГІЙОВИЧ РОЗРОБКА СХЕМ ТА СПОСОБІВ РОЗРАХУНКУ НЕЛІНІЙНОЇ ДИНАМІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ СПОРУД РАМНОГО ТИПУ З ДЕМПФІРУЮЧИМИ ПРИСТРОЯМИ
Альтернативное Название: ЯРОШЕНКО ДЕНИС СЕРГЕЕВИЧ РАЗРАБОТКА СХЕМ И СПОСОБОВ РАСЧЕТА НЕЛИНИЙНОГО ДИНАМИЧЕСКОГО ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ СООРУЖЕНИЯ РАМНОГО ТИПА С ДЕМПФИРУЮЩИМИ УСТРОЙСТВАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано цілі та задачі дослі-джень, викладено наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, наведено відомості про їх апробацію.
У першому розділі проаналізовано стан розробок за відомими схемами ДП і методам розрахунку їх взаємодії із рамними спорудами. Проведено огляд і сис-тематизацію різних видів та конструкцій ДП, що можуть застосовуватись або вже застосовуються (патентний пошук). Описані лінійні та нелінійні постановки теоре-тичних задач.
Теорії лінійних та нелінійних коливань присвячені труди І.М. Бабакова, В.Л. Бідермана, Я.Г. Пановко, А.П. Філіпова, С.П. Тимошенко, J.P. Den Hartog. Розвиток області знань про динаміку машин, теорію віброзахисних і демпфірую-чих пристроїв в машинобудуванні пов’язані з іменами Ф.М. Діментберга, С.В. Єлісєєва, В.М. Карабана, В.В. Карамишкіна, І.І. Челнокова.
Питаннями динаміки будівель та споруд і загальними способами боротьби з вібраціями без спеціальних ДП займались: С.О. Бернштейн, В.В. Болотін, М.Г. Бондарь, В.О. Івович, В.А. Кисельов, R.W. Clough, Ю.І. Калюх, В.М. Куще-нко, А.І. Лантух-Лященко, J. Penzien, Е.С. Сорокін, А.П. Смірнов, І.М. Рабінович, О.С. Распопов, В.П. Редченко, О.І. Цейтлін та ін.
Впливами вітрових навантажень на будівлі та споруди, аеродинамікою і га-шенням коливань займались Е.В. Горохов, О.Л. Закора, М.І. Казакевич, Т. Карман, А.В. Махінько, С.Ф. Пічугін, Г.А. Савицький, E. Simiu, R. Scanlan та ін.
Б.Г. Коренєв та Л.М. Рєзніков займались ДГК будівель та споруд, А.І. Маневич та В.В. Марочка – складними коливаннями балок з приєднаними демпферами в’язкого тертя, ударним гасителям коливань присвячені роботи А.В. Дукарта, О.А. Зевіна. «Метод прямих» при розрахунках нелінійних коли-вань взаємодії споруди з рухомими навантаженнями застосовували В.В. Кулябко та І.І. Давидов. В роботах закордонних вчених Л.О. Кагановського, T.T. Soong, G.F. Dargush, M.C. Constantinou, M. Willford, J. Marko, A. Rahimian розгляда-ються питання застосування в будівництві різноманітних ДП та їх систем.
Проблемам сейсмостійких будівель та споруд присвячені роботи окремих вчених і творчих колективів із різних країн: Я.М. Айзенберга, К.М. Бабіка, А.М. Бірбраєра, В.І. Дирди, В.К. Єгупова, К.В. Єгупова, М.А. Клячка, В.С. Ку-кунаєва, М.Г. Мар’єнкова, Ю.І. Немчинова, Т.О. Ормонтбекова, С.В. Полякова, О.М. Уздіна, J. Ferry Borges, M. Newmark, A. Ravara, E. Rosenblueth, роботи ко-лективів московського і київського ПСК, НДІ будівельних конструкцій, вузів, проектних та інших організацій. Деякі типи ДП, що застосовуються у сейсмостій-кому будівництві, були приведені в роботах Г.А. Ажермачева, В.С. Полякова, Л.Ш. Килимника, S. Okamoto, при цьому лише досить мала їх частина супрово-джувалась розрахунками динамічної взаємодії зі складним об’єктом у часовій області і в нелінійній постановці.
ДП, системи вібро- та сейсмоізоляції застосовуються як у споруджуваних спо-рудах, так і в реконструйовуваних. Однак, далеко не завжди застосовувані конс-труктивні схеми демпфіруючих систем можуть бути коректно розраховані зі спо-рудою на динамічні дії з допомогою спеціалізованих ПК, оскільки більшість та-ких систем мають суттєво нелінійні пружні (у тому числі розривні) та неоднакові дисипативні характеристики. Таким чином, потребують свого подальшого розви-тку і доведення до інженерних методик способи розрахунку нелінійних ДП у складі будівельних об’єктів, які б дозволили визначати раціональні параметри таких пристроїв, їх ефективність і місця найбільш раціонального розміщення на споруді.
На основі аналізу стану питання були сформульовані цілі та задачі дослі-джень, що викладені у вступі.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины