ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ




  • скачать файл:
Название:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Загальна характеристика роботи

 

Актуальність теми. В умовах фінансової кризи особливої ваги набувають питання пошуку джерел для належного, своєчасного фінансування всіх сфер господарства, у тому числі й місцевого самоврядування. Реформування фінансової системи, адміністративно-територіального устрою, децентралізація державних фінансів мають сприяти створенню ефективної системи самоврядування на місцях. За роки незалежності України відбулися суттєві зміни організаційних, правових основ функціонування інституту місцевого самоврядування. Незважаючи на важливість розв’язання місцевим самоврядуванням у межах Конституції й законів України питань місцевого значення, розширення його функцій і повноважень, на жаль, не супроводжувалося адекватним збільшенням фінансових ресурсів, що надходять у його розпорядження.

На сьогодні фінансова незалежність будь-якої територіальної громади потерпає і від неповноти й недосконалості законодавчої бази. Норми, що врегульовують питання функціонування місцевого самоврядування, містяться у багатьох нормативних актах, які часто суперечать один одному. З прийняттям Бюджетного кодексу України у сфері місцевих фінансів сталися позитивні зрушення, проте фінансове забезпечення місцевого самоврядування залишається незадовільним. Поєднання загальнодержавних і місцевих інтересів, удосконалення системи органів місцевого самоврядування з метою задоволення потреб регіонів вимагає створення належного механізму фінансування, що сприятиме розвитку територіальних громад.

Об’єктивною необхідністю фінансової системи є визначення принципів, здатних забезпечити ефективність механізмів формування і використання місцевих фінансових ресурсів. Вирішення наукових і практичних завдань у цій сфері значною мірою залежить від розуміння сутності місцевого самоврядування як об’єкта фінансування. З огляду на тривалі перетворення у бюджетній сфері, реформи місцевого самоврядування, пошук шляхів усунення диспропорцій у розвитку регіонів, забезпечення сталого розвитку територій, дослідження проблем фінансування місцевого самоврядування стає досить актуальним.

Слід зауважити, що питанням функціонування місцевого самоврядування приділяли увагу вчені й практики в різні періоди розвитку суспільства. Але, незважаючи на активізацію наукових досліджень, присвячених проблемам науки фінансового права, правове регулювання фінансування місцевого самоврядування не було предметом окремого дослідження.

Теоретичні висновки, сформульовані у дисертації, ґрунтуються на загальних досягненнях юридичної науки, у тому числі на результатах досліджень вітчизняних і зарубіжних учених, наукових працях таких сучасних дослідників з проблем адміністративного та фінансового права, як                 Л.К. Воронова, О.М. Горбунова, М.В. Глух, К.Г. Грищенко, С.В. Запольський, С.Т. Кадькаленко, Ю.О. Крохіна, М.П. Кучерявенко, О.А. Музика-Стефанчук, А.С. Нестеренко, А.А. Нечай, О.П. Орлюк, Н.Ю. Пришва, Т.О. Проценко,     Л.А. Савченко, А.Д. Селюков, А.І. Сирота, Ю.В. Скакун, О.В. Сударенко,      Н.І. Хімічева, А.Г. Чубенко, Н.Я. Якимчук та інших.

Вирішення проблем поліпшення фінансового забезпечення місцевого самоврядування, створення дієвої, ефективної системи його фінансування та якісної правової основи цього процесу зумовлює необхідність проведення комплексного дослідження, яке б відповідало потребам і особливостям розвитку територіальних громад.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)