ФОРМУВАННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО РИНКУ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО РИНКУ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У розділі 1 «Теоретичні засади формування ринку програмного забезпечення» розкрита економічна сутність інформації, інформаційних товарів та програмного забезпечення; визначено параметри, що перетворюють комп’ютерну програму у  товар; проаналізовано  структуру ринку програмного забезпечення та охарактеризовано його учасників; розглянуто методичні засади оцінки елементів сучасного ринку програмного забезпечення.

У постіндустріальному суспільстві інформація перетворилась з другорядного ресурсу на фактор, що впливає на всі сфери громадського життя. Виходячи з особливостей її впливу на економічні процеси, запропоновано визначення терміну «інформація» як засобу зниження невизначеності відносно  поточної ситуації, який сприяє реалізації певних цілей суб'єктів національної економіки. Оскільки програмне забезпечення (ПЗ) є одним з різновидів інформаційного товару, йому притаманні наступні властивості: невичерпність, надшвидке моральне старіння, «розтягнутість» споживання  у часі та просторі, незначні витрати на тиражування та розповсюдження, можливість впливати на рівень споживання інших ресурсів тощо.

Визначено основні проблемні питання щодо застосування програмного забезпечення в економічних процесах. По-перше, це проблема платності за використання програмних продуктів, тобто перетворення комп’ютерної програми в товар,  по-друге – правове регулювання використання програмного забезпечення в межах ліцензійної угоди і,  по-третє, формування критеріїв оцінки якості програмного забезпечення.  Для того, щоб комп’ютерна програма перетворилась у товар та користувалась попитом, її необхідно підготувати  належним чином відповідно до вимог ринку. До цих вимог автором віднесені: висока функціональність, відповідні якісні характеристики, зручний користувальницький інтерфейс та прийнятна ціна. На макрорівні ступінь затребуваності програмного забезпечення національною економікою визначається двома чинниками, між якими існує стійкий взаємозв’язок: рівнем комп’ютеризації суспільства та рівнем легалізації ринку програмного забезпечення.

За результатами аналізу доведено, що  процеси комп’ютеризації в Україні відбуваються значно повільнішими темпами, ніж у розвинених країнах. Насамперед,  це обумовлено занадто високою вартістю програмних продуктів. Тобто, при реалізації цінової політики іноземні розробники далеко не завжди враховують рівень доходів потенційних покупців у кожній конкретній країні. Тому більшість українських споживачів не в змозі купувати ліцензійне ПЗ і змушені свідомо використовувати «піратські» копії (табл. 1). Це в свою чергу здійснює вплив на специфіку розвитку національного ринку програмного забезпечення.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)