ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСІВ КЕРУВАННЯ ДИЗЕЛЬ-ПОЇЗДОМ :



Название:
ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЦЕСІВ КЕРУВАННЯ ДИЗЕЛЬ-ПОЇЗДОМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступній частині наведено загальну характеристику роботи, обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та основні задачі досліджень, визначено методи вирішення поставлених завдань, сформульовано наукову новизну роботи та практичну цінність отриманих результатів.


У першому розділі виконаний аналіз існуючих систем автоматичного керування рухомим складом, а також їхніх математичних моделей. Відзначено,  що на сьогоднішній день найбільш актуальні завдання модернізації й розвитку даних систем спрямовані на оптимізацію процесів перевезення пасажирів і вантажів для економії як енергетичних витрат, так витрат, пов’язаних з експлуатацією об’єктів в цілому. Аналіз проблем оптимального керування рухомим складом показав, що найбільш перспективним для синтезу систем керування об’єктами, математичні моделі функціонування яких описуються системами нелінійних диференціальних рівнянь, є метод аналітичного  конструювання регуляторів за критерієм узагальненої роботи. Метод АКУР дозволяє синтезувати регулятори, які оптимізують процеси керування не тільки при детермінованих, але й при випадкових впливах. Критерієм оптимальності в методі АКУР є функціонал, що враховує точність приведення об’єкту в задану точку фазового простору, вимоги до якості перехідних процесів, а також енергетичні витрати в процесі керування. Також проаналізовано застосування перспективних способів керування поїздами з тяговим асинхронним електроприводом, а саме векторного керування ТАД, що у порівнянні із традиційним частотним керуванням має ряд переваг.


 


У другому розділі виконана адаптація методу аналітичного конструювання регуляторів за критерієм узагальненої роботи для синтезу систем автоматичного керування об’єктами з декількома керуючими впливами, що входять нелінійно. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины