ОРГАНІЗАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ РОБОТОЮ СУДЕН В КОНТЕЙНЕРНІЙ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНІЙ СИСТЕМІ



Название:
ОРГАНІЗАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ РОБОТОЮ СУДЕН В КОНТЕЙНЕРНІЙ ТРАНСПОРТНО-ТЕХНОЛОГІЧНІЙ СИСТЕМІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У  обґрунтована актуальність теми, сформульована мета і задачі дослідження, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, окреслено наукова новизна і практичне значення одержаних результатів.


У і практика роботи суден в проаналізований об'єкт дослідження, а самеі конструктивні особливості суден контейнеровозів та організаційні аспекти їх роботи; проведено аналіз літератури за темою дослідження. Зроблено висновок, що незважаючи на велику кількість джерел, що висвітлюють специфіку контейнерних перевезень залишаються без уваги проблеми, пов'язані з функціонуваннямпрактично не розглядаються питання організації та управління роботою відповідних суден, не приділяється належної уваги рішенню локальних виробничих завдань, пов'язаних з їх експлуатацією.


В результаті аналізу об'єкту дослідження і літературних джерел виявлено ряд протиріч, які, зумовили постанову основної наукової задачі і мети дослідження. Розбіжність між різними точками зору щодо змісту поняття Невідповідність між науково-теоретичними знаннями стосовно класифікації судноплавних ліній і видами лінійних сервісів, існуючими на сучасному ринці контейнерних перевезень. Відсутність методичного забезпечення процесів прийняття рішень, пов'язаних з магістрально-фідерним обслуговуванням контейнеропотоків, поряд із застосуванням у вітчизняних портах системи трансшипменту і появою відповідного правового поля.  Необхідність прийняття оперативних рішень з освоєння факультативних контейнеропотоків, поряд з відсутністю сучасної науково-теоретичної бази для реалізації даного процесу.Конфлікт між комерційними інтересами судновласників та вимогами до безпечної експлуатації судна і охорони навколишнього середовища. Наявність визначених протиріч зумовило необхідність подальшого розвитку та вдосконалення теоретичної та методичної бази, пов'язаної з організацією та управлінням роботою суден в


У Обґрунтування рішень щодо розподілу вантажів у  проведено структурно-функціональний аналізсформована концептуальна основа класифікації судноплавних ліній і систематизовано їх види; запропонована економіко-математична модель з обґрунтування оптимального розподілу контейнеропотоків між суднами, які обслуговують магістрально-фідерні лініїрозроблено теоретичні та методичні положення щодо обґрунтування рішень, пов'язаних з доцільністю освоєння факультативних контейнеропотоків суднами, які працюють на лініях з простою і складною схемами руху тоннажу.


Термінв дослідженні розглядається у традиційному для вітчизняній теорії транспортних процесів і систем значенні, а саме як сукупність окремих підприємствв рамках яких реалізуються певні функції, спрямовані на прийняття і реалізацію узгоджених і взаємопов'язаних у просторі та часі технічних, технологічних, економічних, організаційних та комерційно-правових рішень що дозволяють з максимальним ефектом і найменшими витратами забезпечити доставку вантажів на конкретному напрямку від відправника до одержувача. Однак існуючи теоретичні протиріччя між різними точками зору щодо змісту даного поняття обумовили необхідність уточнення складу елементів шляхом проведення її структурно-функціонального аналізу.


Структуроутворюючим елементомє флот. Він працює, як правило, у формі лінійного судноплавства, невід'ємною частиною якого є сукупність вантажних ліній. Їх особливості необхідно враховувати при прийнятті рішень, пов'язаних з організацією та управлінням роботою контейнеровозів при освоєнні регулярних вантажопотоків. При вивченні специфіки функціонування вантажних ліній першорядним аспектом є встановлення їх класифікаційної приналежності, яка визначається груповими та індивідуальними ознаками.


 


 що працюють у сфері контейнерних перевезень, надають: магістральний, фідерний і магістрально-фідерний сервіси. Магістрально-фідерне обслуговування контейнеропотоків пов'язане з поняттям В Україні спрощений порядок проходження транзитних контейнерів у режимі трансшипменту через морські торгові порти України був законодавчо закріплений тільки  У зв’язку з цим набуло актуальності питання розробки і впровадження теоретичних і методичних положень з обґрунтування розподілу вантажопотоків при магістрально-фідерному обслуговуванніДля його вирішення запропонована економіко-математична модельзагальна постановка якої формулюється так: пропонує вантажовласникам ряд лінійних сервісівЛінія є магістрально-фідерною. Магістральна частина лініїпов'язує порти-хаби відправленнята призначенняПри цьому, магістральний напрямок лінії обслуговується великотоннажними контейнеровозамиякі мають такі характеристики:вантажопідйомністьконтейнеромісткість, включаючи: кількість контейнерів, виражену вкількість У свою чергу, фідерна частина лініїпов'язує магістральні порти призначенняокеанських вантажопотоків з фідерними портамитобто магістральні порти призначення одночасно є портами відправлення контейнерів на фідерні порти. Перевезення на фідерних напрямках складеної лініїміж портами відправленнята призначенняздійснюються мало і середньо тоннажними суднамиякі мають відповідні характеристики:Згідно заявкам вантажовласників з магістрального портуповинні бути відправлені контейнери типорозміру партіїв кількостіДалі в фідерний портповинні бути доставлені контейнери типорозмірупартіїв кількостіУ кожному порту відправленнятамагістрально-фідерної лінії агенту виділяється певна квота контейнеромісткості магістральногоі, відповідно, фідерногосудна вз розбивкою по експортуімпорту і транзитуВласна система магістрально-фідерного обслуговування лінії передбачає: перевезення контейнерів клієнтів даної лінії від магістрального порту відправленнядо фідерного портучерез магістральний порт перевалюванняза відповідними тарифними ставками:надання послуг по комерційному фідеру, тобто освоєння епізодичних контейнеропотоків тільки на фідерні порти за тарифною ставкою, розрахованою агентом на основі надання послуг по магістральному  фідерному обслуговуванню контейнеропотоків на основі слот-чартерних угод за тарифними ставками, узгодженими з учасниками договору: Необхідно розподілити контейнери типорозміруміж суднами, які обслуговують магістрально-фідерну лінію компанії таким чином, щоб максимізувати прибуток судновласника:

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины