Вогнестійкість енергоефективних стінових огороджуючих конструкцій житлових та громадських будівель



Название:
Вогнестійкість енергоефективних стінових огороджуючих конструкцій житлових та громадських будівель
Альтернативное Название: Огнестойкость энергоэффективных стенных ограждающих конструкций жилищных и общественных зданий
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі проведено аналіз статистики пожеж, обґрунтовано актуальність проблеми, сформульовано мету та визначено задачі дослідження, вказано на наукову новизну, практичне значення та апробацію одержаних результатів.


У першому розділі дисертації здійснено огляд і аналіз пожежної безпеки сучасних огороджувальних конструкцій, які на сьогоднішній день все частіше використовуються в будівництві, таких як ГОЛЬДПЛАН, ПЛАСТБАУ, ТЕРМОДІМ та стін з пінобетону, з точки зору збереження їх в умовах пожежі у відповідності до існуючих норм. Здійснено огляд і аналіз нормативної бази та стандартів України з вогнестійкості будівельних конструкцій та багатьох країн світу.


Існуючі методики визначення межі вогнестійкості за ознакою втрати теплоізолюючої здатності багатошарових огороджувальних конструкцій забезпечують контроль температури лише на необігрівній та обігрівній поверхнях, що не завжди дає можливість зробити правильний висновок щодо області застосування таких конструкцій. При проведенні випробувань багатошарових огороджувальних стінових конструкцій необхідно враховувати також температурні процесі, які відбуваються в конструкції та їх вплив на окремі шари.


Проаналізовано розрахункові методики визначення межі вогнестійкості багатошарових стінових огороджувальних конструкцій та обгрунтовано необхідність та доцільність їх удосконалення.


На сучасному будівельному ринку широко застосовуються матеріали та конструкції, які потребують швидкої з незначними економічними затратами апробації за параметрами вогнестійкості для їх сертифікації, що можуть забезпечити нові вогневі установки та сучасні методики розрахунку.


Важливий вклад у експериментальних та теоретичних дослідженнях вогнестійкості будівельних конструкцій внесли, Яковлєв А.І., Мілованов А.Ф., Ройтман В.М., В.В., Зігерн-Корн В.Н., Романенков І.Г., Клименко Ф.Є., Фомін Я.Л., Карпинос П.С., Григор’ян Б.В, Харченко І.О., Новак С.В., Кулешов М.М., Шмуклер В.С., Демчина Б.Г., Шналь Т.М., Barthélémy B., Gustaferro B., Kordina K., Kosiorek M., Krypp J.,Magnusson S.E., Nakamura K.


За результатами аналізу літературних джерел сформульовані мета і задачі досліджень.


У другому розділі представлені методики проведення експериментальних досліджень межі вогнестійкості багатошарових огороджувальних конструкцій.


 


Для виконання поставлених задач та проведення експериментальних досліджень було виготовлено п’ять фрагментів перелічених типів огороджувальних конструкцій по два ідентичні зразки. В табл. 1 наведено маркування та характеристики дослідних зразків. Підбір поперечних перерізів фрагментів конструкції стін здійснено згідно з теплотехнічним розрахунком зовнішніх стін для міста Львова.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины