ВИВЧЕННЯ ФАРМАКОДИНАМІКИ ТА ТОКСИЧНОСТІ БРОВАЛЬЗЕНУ І БРОНТЕЛУ НА ТЛІ ДІЇ НІТРАТНОГО НАВАНТАЖЕННЯ



Название:
ВИВЧЕННЯ ФАРМАКОДИНАМІКИ ТА ТОКСИЧНОСТІ БРОВАЛЬЗЕНУ І БРОНТЕЛУ НА ТЛІ ДІЇ НІТРАТНОГО НАВАНТАЖЕННЯ
Альтернативное Название: ИЗУЧЕНИЯ фармакодинамики и ТОКСИЧНОСТИ Бровальзену И бронтелу НА ФОНЕ ДЕЙСТВИЯ нитратной нагрузки
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дисертаційна робота виконувалась упродовж 2000-2004 рр. у ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок на 318 нелінійних білих щурах та у спеціалізованому вівчарському господарстві ПОА ”Мрія” Яворівського району Львівської області на 25 вівцях латвійської чорноголової породи. Дослідження здійснювали за поданою схемою (рис.1).


Для дослідження використовували клінічно здорових щурів, та овець, хворих на фасціольоз, яких підбирали за принципом аналогів. Тварини сформованих груп перебували в однакових умовах утримання та годівлі.


Для дегельмінтизації використовували антигельмінтні препарати бровальзен 7,5 % (порошок) та бронтел 10 % (розчин для ін’єкцій) німецько-української науково-виробничої фірми “Бровафарма”. Дослідження токсичності бровальзену та бронтелу на тлі нітратного навантаження провели на 54 щурах, з яких було сформовано 3 групи по 18 тварин у кожній. Щурі І групи були контрольними. Їм вводили питну воду. Щурам ІІ та ІІІ груп вводили внутрішньошлунково, відповідно, бровальзен 7,5 % та підшкірно бронтел 10 % у дозі 1/2 ЛД50 на тлі нітратного навантаження. Для цього експериментально задавали щурам розчину нітрату натрію


 


в дозі 0,1 гNO3ֿ/кг маси тіла протягом трьох тижнів. Через 1, 2 та 3 доби після введення препаратів у щурів забирали кров для гематологічних і біохімічних досліджень.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины