ТИПОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРНОГО СЕРЕДОВИЩА ПЕНІТЕНЦІАРНИХ КОМПЛЕКСІВ : TYPOLOGY BASIS OF FORMATION OF THE ARCHITECTURAL ENVIRONMENT OF PETENTENTIAL COMPLEXES.



Название:
ТИПОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРНОГО СЕРЕДОВИЩА ПЕНІТЕНЦІАРНИХ КОМПЛЕКСІВ
Альтернативное Название: TYPOLOGY BASIS OF FORMATION OF THE ARCHITECTURAL ENVIRONMENT OF PETENTENTIAL COMPLEXES.
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі розкривається актуальність теми дослідження, розкрито ступінь її опрацювання, визначено мету, завдання, об‘єкт, предмет і методи дослідження; виявлено наукову новизну, теоретичну і практичну цінність одержаних результатів; висвітлено зв‘язок роботи з науковими планами, темами й програмами, наведено результати апробації і оприлюднення одержаних результатів дослідження.
Розділ 1. Аналіз науково-практичного досвіду дослідження, проектування і будівництва пенітенціарних закладів. Своєрідна тема кримінального середовища відома зі стародавніх часів, продовжувала розвиватися у середньовіччі, де висвітлювалась у творах літератури і музики, набула масовості в епоху Просвітництва і, пройшовши через ряд законодавчих реформ, стала основою для фундаментальних систем ув‘язнення, окремі риси яких можна спостерігати у сучасних пенітенціарних системах. Починаючи із середини ХVІІІ ст. з‘явилися відомі на весь світ тюремні будівлі, серед яких в‘язниця Святого Миколая для молодих чоловіків у Римі (1701 – 04 рр.); тюрма Ньюгейт у Лондоні (1770 – 85рр.); в‘язниця у Генті (1772 р.), а також тюрма-ідея Паноптікон Дж. Бентама, яка так і не була побудована (1791 р.).
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины